Igaunijā ledū ielūzis mikroautobuss; tajā atradušies seši cilvēki

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Martin Laine

Otrdien ap pusdienlaiku Igaunijas glābšanas dienests saņēma ziņojumu par negadījumu Pērnavas administratīvajā teritorijā, kur ielūza un zem ledus pakļuva mikroautobuss, vēsta portāls «Postimees».

(Papildināts ar jaunāko informāciju.)

Divus cilvēkus izdevās izglābt. Taču, saskaņā ar neoficiālu informāciju, braucamrīkā atradās vēl četri cilvēki.

Kā liecina «Postimees» rīcībā esošā, no ūdens pagaidām izceltas divu vīriešu mirstīgās atliekas.

Abu pārējo noslīkušo cilvēku meklēšana turpinās.

Manilaidas ostas direktors Jānuss Jurivets portālam «Postimees» pastāstīja, ka mikroautobuss uz ledus esot uzbraucis ap pusdienlaiku un gandrīz uzreiz pazudis zem ledus.

Foto: Martin Laine

Vietējais iedzīvotājs Marks Sosārs uzskata, ka mikroautobusā esošie cilvēki neesot bijuši vietējie un neesot pārzinājuši apkārtni. Spēkrats jūrā esot iebraucis pēc tam, kad noskaidrojās, ka prāmis nedodas uz iecerēto galamērķi.

Glābēji ziņo, ka izdevies izglābt divus cilvēkus - sievieti un vīrieti; abi ir igauņi. Abi cilvēki esot izskatījušies iereibuši, taču paši saviem spēkiem izķepurojušies no ūdens. Izglābtie ir 41 gadus vecs vīrietis un 51 gadu veca sieviete.

Glābējs Ēvo Pulls lēš, ka mikroautobusā varētu atrasties vēl četri cilvēki. Viņš domā, ka kompānija ieradusies no Ķīļu salas, taču sīkāku informāciju sniegt nevarēja.

«Mēs izbraucām, tikko izdzirdējām par nelaimes gadījumu,» stāsta Pulls. Glābšanai tika izmantots vecs visurgājējs, ko pēdējoreiz nācās labot vēl vakar. Pēc braucamrīka izmantošanas glābšanas operācijā to atkal nāksies nodot remontā.

Jūras dziļums attiecīgajā vietā ir apmēram četri metri, norāda «Postimees». Pulls norāda, ka vēl pirmdien negadījuma vietā nebija izveidojusies ledus kārta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu