Valērija Maligina meitas gatavas realizēt tēva iecerēto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Pagājušā gada nogalē aizsaulē aizgājušā uzņēmēja Valērija Maligina meitas Nika Saveļjeva un Irina Maligina, kuras kopā ar jaunāko māsu Annu vienādās daļās mantojušas tēva daļas AS «Olainfarm», atzīst - kā topošās mantinieces noteikti neplāno veikt krasas pārmaiņas uzņēmuma attīstības plānos.

Intervijā laikrakstam «Dienas bizness» meitas norāda, ka pašlaik svarīgi, ka tiek noslēgta vairāku produktu reģistrācija jaunos eksporta tirgos, kā, piemēram, Turcijā, kas ir galvenais šī gada mērķa tirgus. Veiksmīgi uzsākt vairāku pretiekaisuma un pretsāpju līdzekļu ražošanu.

«»Olainfarm» jau kādu laiku intensīvi strādā pie jaunu produktu izstrādnes. Konkrētāk runa ir par jauniem pretvēža un prettuberkulozes līdzekļiem, kas tirgū varētu nonākt jau 2019. gada pirmajā pusē. Jau pērn «Olainfarm» veica nozīmīgas investīcijas nākotnes attīstībā, iegādājoties Olaines veselības centru, kā arī paplašinot Latvijas aptiekas tīklu Ventspilī, Bauskā un Rēzeknē. Tas nav noslēpums, ka tētim bija plāni saistībā ar ambulatoro pakalpojumu sniegšanu un farmācijas mazumtirdzniecības tīkla paplašināšanu,» stāsta Irina Maligina.

Meitas arī uzsver, ka viņām nav informācijas, ka kāds plānotu apstrīdēt tēva pēdējo gribu.

«Presē izskanēja, ka Elīna Maligina plāno pieprasīt neatraidāmā mantinieka mantojuma daļu, uz ko viņai ir tiesības. Mums nav informācijas, ka kāds plānotu apstrīdēt tēva pēdējo gribu -testamentu - un ka tam būtu kāds pamats. Mantinieki un kreditori var pieteikties uz mantojumu līdz 13. aprīlim.»

Maligins mūžībā aizgāja 2017.gada decembrī 52 gadu vecumā.

Maligins tieši un pastarpināti caur SIA «Olmafarm» bija lielākais «Olainfarm» īpašnieks. «Olmafarm» pilnībā piederēja Maliginam. «Olmafarm» piederēja 42% daļu, bet Maliginam 26% akciju, liecina biržas «Nasdaq Riga» dati.

«Olainfarm» nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē «Nasdaq Riga» oficiālajā sarakstā. «Olainfarm» koncerna kopējais apgrozījums 2016.gadā sasniedza 110,693 miljonus eiro, bet koncerna peļņa 2016.gadā bija 11,586 miljoni eiro.

Laikraksta «Dienas Bizness» pērn veidotajā Latvijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā Maligins tika ierindots 7. vietā ar 70 miljonu eiro turību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu