«Ryanair» paraksta pirmo arodbiedrības atzīšanas vienošanos

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Īrijas zemo cenu aviokompānija «Ryanair» otrdien paziņoja, ka tā ar Lielbritānijas Aviosabiedrību pilotu asociāciju parakstījusi vienošanos, kas pirmo reizi oficiāli atzīst pilotu arodbiedrību.

«Šī ir pirmā oficiālā arodbiedrības atzīšanas vienošanās, ko parakstījusi «Ryanair»,» norāda lidsabiedrības preses pārstāvis.

Šāda vienošanās panākta pēc tam, kad šā mēneša sākumā aviokompānija pavēstīja, ka Lielbritānijā bāzētie piloti piekrituši atalgojuma palielināšanai līdz pat 20% apmērā.

«Ryanair» piedzīvoja nemierīgu pērnā gada nogali, kad tā paziņoja, ka līdz pat šā gada martam atceļ 20 000 reisu, to saistot ar haosu darbinieku atvaļinājumu plānošanā. Mediji arī vēstīja, ka daudzus «Ryanair» pilotus pārvilinājusi Norvēģijas zemo cenu lidsabiedrība «Norwegian».

Šī fiasko dēļ piloti pieprasīja labākus darba apstākļus un atalgojuma palielināšanu.

Decembrī lidsabiedrība jau paziņoja, ka atzīs Īrijas pilotu arodbiedrību «Impact», tādējādi cenšoties atrisināt ilgstošās nesaskaņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu