Valters optimisma pilns par izārstēšanos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Ārsti ir optimistiski noskaņoti, ka ķīmijterapija un cilmes šūnu manipulācijas palīdzēs mūziķim Valteram Frīdenbergam pieveikt vēzi.

«Diagnozi apstiprināja, jā. Ir metastāzes diezgan daudz un pasmagas. Arī šeit operāciju netaisīs. Bet būs diezgan smaga ķīmija nākamajā nedēļā. Un cilmes šūnu terapija, nu jau pārstādīšana,» par savu ārstēšanos LTV raidījumā «Panorāma» stāstīja Frīdenbergs, norādot, ka cilmes šūnu terapija Latvijā ir neiespējama lieta, bet ārzemēs tā ir ikdiena.

«Šajā nedēļā no manis izpumpēja laukā diezgan daudz cilmes šūnu, 12 miljonus. Un līdz maijam, jūnijam tad to visu liks atpakaļ. Kopumā būs trīs ķīmijas. Un tad, cerams, ka vasaras vidū būs izraksts «Viņam viss ir kārtībā»,» cer Valters.

Prognozes mediķi procentos gan nesauc.

Valters uz klīniku Vācijā devās 14.decembrī. Neilgi pirms došanās ceļā mūziķis intervijā portālam TVNET atklāja, ka nekad nav baidījies un satraucies par to, kas ir priekšā, jo uzskata, ka ir lietas, kas ar mums katru notiek.

«Mēs nejautājam, kāpēc saaukstējāmies, dabūjām klepu un iesnas, un vēzis arī ir slimība, tikai ar citām komplikācijām un ietekmi uz organismu. Tā ir pie manis atnākusi, ar to šobrīd ir jācīnās, tāpēc nedomāju, kāpēc tas notika, bet kā ar to tikt galā.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu