Briti impulsīviem pirkumiem dzīves laikā iztērē £144 000

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas iedzīvotāji impulsīviem pirkumiem savas dzīves laikā vidēji iztērē gandrīz 144 000 sterliņu mārciņu (161 830 eiro), vēsta Lielbritānijas medijs «The Independent», atsaucoties uz iedzīvotāju aptaujas rezultātiem.

Saskaņā ar pēc Lielbritānijas aizdevēja «MYJAR» pasūtījuma veikto aptauju, kurā piedalījās 2000 cilvēku, vidējais Lielbritānijas iedzīvotājs dažādiem neplānotiem un impulsīviem pirkumiem katru mēnesi iztērē gandrīz 200 mārciņas.

Cilvēki impulsīvi pērk dažādas lietas, sākot ar saldumiem un beidzot ar mēbelēm.

Populārākās britu impulsīvi nopirktās lietas ir saldumi un šokolāde, apģērbs, ēdiens līdzņemšanai, ātrās uzkodas un dažādi dzērieni, pusdienas vai vakariņas ārpus mājas, grāmatas, skaistumkopšanas preces, apavi, laikraksti un žurnāli, kā arī apakšveļa.

«Impulsīvi pirkumi var šķist «nevainīgi», tomēr šādu neplānotu pirkumu uzkrāšanās var negatīvi ietekmēt cilvēku budžetu un uzkrājumus,» teikts «MYJAR» paziņojumā.

Aptaujā arī noskaidrots, ka vidējais Lielbritānijas iedzīvotājs mēnesī veic deviņus impulsīvus pirkumus. Savukārt vidējā brita dzīves laikā šādu pirkumu skaits sasniedz 6512.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu