Saeimas komisija lūdz ģenerālprokuroram sniegt vērtējumu par e-veselības ieviešanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija trešdien nolēma nosūtīt vēstuli ģenerālprokuroram ar lūgumu izvērtēt e-veselības sistēmu.

Deputāti lūdz ģenerālprokuroru sniegt vērtējumu par Veselības ministrijas darbību e-veselības organizēšanā, ieviešanā, kā arī par šim projektam iztērētās naudas lietderīgu izlietojumu.

Komisijas deputāti šo lēmumu atbalstīja vienbalsīgi.

Kā ziņots, no 1.janvāra Latvijā sākta obligāta valsts e-veselības sistēmas lietošana, kas paredz, ka turpmāk darbnespējas lapu un valsts kompensējamo zāļu recepšu aprite būs tikai elektroniska.

Uz problēmām sistēmas darbībā gan aizvadītajā nedēļā, gan šonedēļ norādījušas vairākas Latvijas medicīnas iestādes, ģimenes ārsti un aptiekas. Nacionālā veselības dienesta direktores vietniece informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos Linda Freimane aizvadītajā nedēļā atzina, ka e-veselības sistēma optimāli varētu sākt strādāt pēc pāris nedēļām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu