Uzņēmējai Sviridovai pasludināta maksātnespēja ar vairāk nekā 40 miljonu eiro parādsaistībām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK / TASS

Rīgas rajona tiesa Jūrmalā 3.janvārī sākusi likvidētā uzņēmuma SIA «Delfīns partneri» īpašnieces Larisas Sviridovas kā fiziskas personas maksātnespējas procesu, liecina «firmas.lv» pieejamais tiesas nolēmums.

Sviridova maksātnespējas pieteikumā norādījusi parādsaistības 40 568 174 eiro apmērā. Vislielākais parāds viņai ir parādu piedziņas un uzraudzības uzņēmumam SIA «Gelvora», kas pērn jūnijā iegādājās problemātisko aktīvu pārvaldītājas «Reverta» (iepriekš «Parex banka») kredītportfeli. Sviridovas parādi uzņēmumam «Gelvora» ir 39 446 96 eiro apmērā. Atlikušo summu veido mazāki parādi, kurus cenšas piedzīt tiesu izpildītāji un vairākas privātpersonas.

Tiesas nolēmumā norādīts, ka Sviridova kopš pagājušā gada 27.novembra strādā uzņēmumā SIA «Dein Partner» par finansisti, kur saņem bruto algu 380 eiro mēnesī. Sviridovai nepieder nekustamais īpašums vai transporta līdzekļi, taču pieder kapitāldaļas vairākos maksātnespējīgos uzņēmumos. Tāpat Sviridovai nav aktīvu norēķinu kontu bankās un neesot naudas līdzekļu uzkrājumu.

Sviridova ir precējusies un laulības līgumā norādīts, ka visa kustamā manta, kas atrodas viņai līdz 2012.gada jūnijam piederējušajā īpašumā, ir vīra atsevišķa manta.

Par Sviridovas maksātnespējas procesa administratoru iecelts Andris Nurenbergs, norādīts tiesas spriedumā.

Jau 2009.gadā Sviridova pieteica maksātnespējas procesu, taču tiesa 2010.gadā to noraidīja, liecina «firmas.lv» pieejamā informācija.

Savukārt 2010. un 2011.gadā Sviridova ierindojās Latvijas lielāko parādnieku saraksta pirmajā vietā, liecina aģentūra LETA arhīvā pieejamā informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu