Turcijas varasiestādes devušas rīkojumu aizturēt 16 augsta ranga militārpersonas

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcijas varasiestādes devušas rīkojumu aizturēt septiņus pulkvežus un deviņus pulkvežleitnantus par iespējamo saistību ar ASV dzīvojošo islāmistu sludinātāju Fetullu Gilenu, kuru Ankara uzskata par vainīgu pagājušā gada 15.jūlija puča organizēšanā, piektdien ziņo tīmekļa vietne «Hurriyet».

«Hurriyet» vēsta, ka izmeklēšana, kas koncentrējās Ankarā un paplašinājās uz deviņām provincēm, vērsta pret militārpersonām Turcijas žandarmērijā, kas atbild par kārtības uzturēšanu lauku apvidos.

Vairāk nekā 50 000 cilvēku Turcijā ir aizturēti aizdomās par saistību ar apvērsumu, tostarp drošības dienestu darbinieki un militārpersonas, un vairāk nekā 150 000 zaudējuši darbu.

Gilens noliedz, ka būtu vainojams puča plānošanā. Viņš uzstāj, ka Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans esot sarīkojis «pašapvērsumu», lai uzurpētu varu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu