Latvija dalībai EDSO speciālajā novērošanas misijā Ukrainā nosūtīs astoto civilo ekspertu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Valdība šodien lēma dalībai EDSO speciālajā novērošanas misijā Ukrainā nosūtīt astoto civilo ekspertu.

Valdībā apstiprinātajā Ārlietu ministrijas rīkojuma projektā norādīts, ka civilā eksperta Sanda Kalēja sākotnējais laiks misijā ir paredzēts divi mēneši un 17 dienas jeb no 2018.gada 15.janvāra līdz 2018.gada 31.martam - misijas mandāta beigām. Paredzams, ka pēc misijas mandāta termiņa pagarinājuma tiks lūgts pagarināt Kalēja dalības laiku misijā.

Nosūtītajiem civilajiem ekspertiem, kas darbojas EDSO speciālajā novērošanas misijā Ukrainā, EDSO izmaksā dienas naudu 125 eiro apmērā, no kuras ekspertam jāsedz uzturēšanās izdevumi. Eksperta dalībai misijā no valsts budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem» ĀM būs nepieciešami 328 eiro veselības apdrošināšanas izdevumu segšanai.

Ministrijā norādīja, ka Ministru kabineta šī gada 21.februāra sēdē tika konceptuāli atbalstīta līdz 15 civilo ekspertu nosūtīšana dalībai EDSO speciālajā novērošanas misijā Ukrainā. EDSO speciālajā novērošanas misijā Ukrainā pašlaik piedalās septiņi nosūtītie civilie eksperti no Latvijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu