Nākamajā gadā lidosta «Rīga» plāno apkalpot 6,5 miljonus pasažieru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Nākamajā gadā starptautiskā lidosta «Rīga» plāno apkalpot 6,5 miljonus pasažieru, kas ir par 7% vairāk nekā šogad, pirmdien žurnālistiem sacīja lidostas valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

«2017.gads mums bijis ļoti veiksmīgs, jo lidosta «Rīga» ir iekļuvusi starp piecām visstraujāk augošajām Eiropas lidostām. Šogad pasažieru skaits ir audzis par 12,5%, bet kravu pārvadājumi auguši par 25%. Sešmiljono šā gada pasažieri ceram sagaidīt pašās decembra beigās,» sacīja Līce.

Viņa skaidroja, ka lielākais pārvadāto pasažieru skaita pieauguma devums bija no Latvijas nacionālās aviosabiedrības «airBaltic», pateicoties jaunajām «Bombardier CS300» lidmašīnām un jauniem galamērķiem. Savukārt kravu pārvadājumos lielākais devums bija «Turkish Cargo», kas lidojumus uz Rīgu sāka šogad, kā arī «airBaltic» un DHL.

«Nākamgad ceram vienoties arī ar «Uzbekistan Airways» par regulāriem kravu pārvadājumiem uz Rīgu,» piebilda Līce.

Viņa norādīja, ka nākamajā gadā lidostā tiks īstenots Eiropas Kohēzijas fonda projekta otrais posms, kuram atvēlēti 23 miljoni eiro. Projekts domāts vides uzlabošanai, izmešu samazināšanai un drošības uzlabošanai.

Tāpat Līce minēja, ka nākamajam gadam lidostā ir pieteikti 12 jauni galamērķi - Lisabona, Gdaņska, Bordo, Malaga, Splita un citi. «Prognozēju, ka uz vasaras lidojumu sezonas sākumu jauno galamērķu būs vēl vairāk,» viņa sacīja.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas «Rīga» ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta «Rīga» apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru, kas ir gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu