Sarežģījumu dēļ elektroapgāde Talsu novadā pagaidām atjaunota tikai daļēji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pēc šovakar notikušā tehnoloģiskā traucējuma augstsprieguma tīklā Talsu novadā elektroapgādi ir izdevies atjaunot lielākajai daļai klientu, tomēr sarežģījumu dēļ bez elektrības aizvien ir ap 800 saimniecību, informēja AS «Sadales tīkls».

Šovakar plkst.17.30 tika reģistrēts tehnoloģisks traucējums AS «Augstsprieguma tīkls» 110 kilovoltu elektrotīklā, ietekmējot elektroapgādi vairākiem tūkstošiem klientu Talsu novadā. Lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu klientu elektroapgādi, «Sadales tīkla» un «Augstsprieguma tīkla» operatīvās izbraukumu brigādes sāka bojājuma lokalizēšanu, kā arī uzņēmumu operatīvais personāls veica elektrolīniju pārslēgšanu, lai lietotājiem nodrošinātu elektroapgādi no citām elektrolīnijām. Līdz ar to lielākajai daļai klientu elektroapgādi izdevās atjaunot jau līdz plkst.19.05.

Vienas elektrolīnijas bojājuma gadījumā parasti notiek automātiska pārslēgšanās uz rezerves elektrolīniju, taču šajā gadījumā automātiska pārslēgšanās nenotika, jo saistībā ar projekta «Kurzemes loks» būvniecības darbiem notiek rezerves elektrolīnijas pārbūve.

Kā informēja uzņēmumā «Sadales tīkls», bojājums ir konstatēts 28 kilometru garā elektrolīnijas posmā no Kandavas līdz Talsiem, bet precīzu bojājuma vietu ar attālinātām metodēm šoreiz nav iespējams konstatēt, līdz ar to tiek veikta elektrolīnijas pārbaude 28 kilometru garumā. Ņemot vērā minēto, bojājumu novēršanas laiks ir grūti prognozējams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu