Wok pannā sakarsējiet rafinētu rapšu eļļu. Kad eļļa uzvārīsies, lieciet pannā cūkgaļu un cepiet aptuveni 5 minūtes, kamēr gaļa kļūs kraukšķīga un tīkami brūna. Izvelciet gaļu no pannas, noteciniet un salieciet uz papīra dvieļiem, lai nosūcas liekās taukvielas.
Mērci uzkarsējiet līdz vārīšanai, salieciet tajā gaļu un maisiet, kamēr mērce pārklās visus gabaliņus. Pārlieciet šķīvī, apkaisiet ar sezama sēkliņām un pasniedziet galdā ar irdeni savārītiem rīsiem.
- 500 g maltas vistas gaļas,
- 100 g garneļu,
- 1 sīpolu ar visiem lokiem,
- ½ tējkaroti kukurūzas cietes,
- ¼ tējkaroti sāls,
- 1 tējkaroti zivju mērces,
- ½ tējkaroti sezama eļļas,
- šķipsniņu maltu balto piparu,
- 12 gabaliņu «Wonton» mīklas,
- ūdeni,
- rafinētu rapšu eļļu cepšanai.
- 3 ēdamkarotes saldās čili mērces,
- 2 ēdamkarotes citrona sulas,
- šķipsniņu koriandra lapiņu,
- šķipsniņu sezama sēklu.
Bļodā sajauciet maltu vistas gaļu ar sasmalcinātām garnelēm, sagrieztu sīpolu un kukurūzas cieti. Pievienojiet sāli, zivju mērci, sezama eļļu un baltos piparus. Labi samīciet un atlieciet maliņā.
Uz mīklas gabaliņa lieciet pa karotītei pildījuma un ar pirkstiem izveidojiet sainīti. Lai mīkla labāk saliptu, pirkstus saslapiniet.
Citus padomus, kā vēl skaisti izveidot «Wonton» pelmeņus, atradīsietšeit.
Izveidotos pelmeņus uz dažām minūtēm lieciet krietni uzkarsētā rapšu eļļā, līdz tie kļūst skaisti brūni.
Liellopa gaļa ar ingveru un sezamu
- 500 g liellopa muguras gabala,
- sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas,
- 3 ēdamkarotes kukurūzas cietes,
- 2 tējkarotes un 1 ēdamkaroti rapšu eļļas (atsevišķi),
- 400 g zaļo pākšu pupiņu,
- 2 saldās paprikas,
- 3 daiviņas ķiploka,
- gabaliņu ingvera saknes,
- ¼ glāzi sojas mērces,
- 1 ēdamkaroti rīsu vīna etiķa,
- 3 ēdamkarotes cukura,
- 2 sīpolus ar visiem lokiem,
- 1 ēdamkaroti sezama sēklu.