Kr. Barona ielai ideāli piemērots BMW X6

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Manhart Performance

Tūninga uzņēmums Manhart Performance no Vupertāles (Vācijā) ir izstrādājis un dažos eksemplāros plāno uzbūvēt BMW X6 modifikāciju, kas vienlīdz labi tiktu galā ne tikai ar Kr.Barona ielas nelīdzenumiem, bet varbūt pat arī Dakāras rallijreida bezceļiem.

Manhart MHX6 Dirt² Concept. Tā sauc Manhart Performance izstrādāto X6 tūninga projektu, kas lielo krosoveru pārvērš līdz nepazīšanai. Pirmkārt jau tiek pārbūvēts X6 M uzstādītais 4,4 litru V8 turbo motors, kā rezultātā jauda no 575 ZS pieaug līdz 900 ZS, bet griezes moments piedzīvo lēcienu no 750 uz 1200 ņūtonmetriem. Lai tos droši novadītu pilnpiedziņas sistēmai, Manhart MHX6 Dirt² Concept ir pastiprināta pārnesumkārba, kā arī jauna aizmugurējā ass. Papildus tam auto ir Manhart izstrādāta augstas veiktspējas bremžu sistēma.

Tā kā Manhart MHX6 Dirt² Concept nav domāts braukšanai pa asfaltētu sacīkšu trasi, bet gan sarežģītos apstākļos tālu no ceļiem ar cietu segumu, auto ir pacelts augstāk, lai iegūtu lielāku klīrensu, bet kontaktu ar zemi tam nodrošina 305x40 izmēra BF Goodridge All Terrain riepas uz 21 collas diskiem.

Foto: Manhart Performance

Lai paaugstinātu automobiļa drošību, Manhart paredzējuši X6 M apgādāt ar ārējo cauruļu rāmi, pie kā tiek stiprināts arī rezerves ritenis. Pēc vajadzības automobili var apgādāt arī ar vinču, kas noderēs gadījumos, ja auto iestieg un nekust ne no vietas, kā arī «elpošanas» cauruli, lai 900 zirgspēku motors darbotos arī zem ūdens. Cik dziļus ūdens šķēršļus MHX6 Dirt² spēj pārvarēt, Manhart vēl gan nav pārbaudījuši.

Arī interjerā paredzētas būtiskas izmaiņas. Piemēram, bez kausveida sporta sēdekļiem auto iegūs arī ledusskapi, kurā atdzesētie dzērieni veldzēs slāpes tuksnešu karstumā.

MHX6 Dirt² bāzes cena noteikta 395 000 eiro apmērā. Taču tā noteikti būs lielāka, jo Manhart Performance katru auto izgatavos atbilstoši pasūtītāja individuālajām vēlmēm. Un, tā kā katrs no pieciem MHX6 Dirt² būs unikāls produkts, tā piegādes laiks kopš pasūtīšanas brīža būs 6 - 8 mēneši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu