Berluskoni paredz, ka Merkele pārcietīs Vācijas politisko krīzi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Runas par Vācijas kancleres Angelas Merkeles ēras norietu pēc izjukušajām koalīcijas sarunām ir pāragras, uzskata Itālijas ekspremjers Silvio Berluskoni.

«Es piesardzīgi izturētos pret pieļāvumiem, ka Merkele atrodas uz kapitulācijas robežas. Šobrīd es Vācijas politikā neredzu citus iespējamos stabilitātes punktus, « laikrakstam «La Repubblica» atzina ekspremjers.

81 gadu vecais itāļu politiķis Merkeles nedienās vainoja konkurentus no labējās partijas «Alternatīva Vācijai» (AfD), kas «nozaga balsis no mērenajiem spēkiem, īpaši no [Merkeles] Kristīgo demokrātu savienības».

Kopš brīvie demokrāti (FDP) svētdien pameta koalīcijas sarunas ar Merkeles konservatīvo bloku (CDU/CSU) un «zaļajiem», Vācija nonākusi politiskā strupceļā.

Merkele jau pirmdien atzina, ka dod priekšroku pirmstermiņa vēlēšanām, nevis nestabilas mazākuma valdības vadīšanai.

Puse vāciešu pēc koalīcijas sarunu izjukšanas atbalsta jaunu parlamenta vēlēšanu izsludināšanu, bet piektā daļa dotu priekšroku mazākuma valdības izveidošanai, liecina trešdien publicētās aptaujas dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu