«Rosņeftj» paraksta naftas līgumu ar Irākas Kurdistānu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS

Kremļa kontrolētais Krievijas naftas uzņēmums «Rosņeftj» trešdien paziņoja, ka ar Irākas Kurdistānu noslēdzis vienošanos par piecu naftas lauku izpēti un izstrādi.

«Rosņeftj» norādīja, ka par 80% kopuzņēmuma maksās līdz 400 miljoniem dolāru (340 miljonus eiro), kā to paredz ar Irākas Kurdistānu noslēgtais līgums. Puse no šīs summas gan var tikt kompensēta iegūtās naftas veidā.

Kopīgā naftas izpētes programma un ieguves pilotprojekts tiks sākts nākamgad. Ja tas būs veiksmīgs, «Rosņeftj» pilnu naftas lauku attīstīšanu sāks 2021.gadā.

Kompānija pavēstīja, ka piecos naftas laukos atbilstoši piesardzīgām aplēsēm var iegūt apmēram 670 miljonus barelu naftas.

«Rosņeftj» un Irākas Kurdistāna jau ir sadarbojušās naftas tirdzniecībā.

Kurdistānā septembrī notika neatkarības referendums, kurā pārliecinošs vairākums balsotāju atbalstīja atdalīšanos no Irākas. Tas izraisījis kurdu kaujinieku un Irākas spēku militāru konfrontāciju un raisījis bažas par naftas piegādēm no reģiona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu