«Limbažu siers» šogad paredz apgrozījumu iepriekšējā gada līmenī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Piena pārstrādes uzņēmums «Limbažu siers» šogad paredz apgrozījumu iepriekšējā gada līmenī, teica kompānijas valdes priekšsēdētājs Ēvalds Putniņš.

Viņš piebilda, ka šogad uzņēmuma realizācijas tirgi ir saglabājušies līdzšinējie un jauni nav apgūti. Apmēram 76% no kopējā saražotā produkcijas apmēra «Limbažu siers» realizē ārvalstīs, bet mazāko daļu - vietējā tirgū. Eksporta īpatsvars šogad nav mainīsies salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Pateicoties realizētajām biznesa aktivitātēm, uzņēmumam ir nedaudz mainījusies realizācijas tirgu struktūra.

Putniņš pastāstīja, ka «Limbažu siers» savus cietos sierus pamatā realizē vecajās Eiropas valstīs, tāpat produkcija tiek realizēta Ķīnā, Izraēlā, atsevišķās NVS valstīs. Latvijā uzņēmuma apgrozījums ir salīdzinoši mazs, jo cietais siers vietējā tirgū nav populārs produkts. Uzņēmuma ārvalstīs realizētā siera īpatsvars veido 99% no kopējā saražotā siera apmēra.

Putniņš arī pastāstīja, ka iepriekš «Limbažu siers» produkciju Latvijā izplatīja ar «Pure Distribution» starpniecību, taču šogad uzņēmums ir pārņēmis to savā pārziņā. «Limbažu siers» ražoto cieto sieru patlaban var nopirkt veikalos «Stockmann», «Maxima» un «Top!», kā arī drīzumā uzņēmuma ražotā produkcija būs pieejama «Rimi».

Pēc Putniņa teiktā, uzņēmumam jau vairāk nekā gadu ir arī pašam savs veikals Limbažos, kurā ir pieejams pilns uzņēmuma ražotās produkcijas klāsts - biezpiens, krējums, jogurts. Tā pagaidām ir vienīgā tiešās tirdzniecības vieta, bet nākotnē «Limbažu siers» vēlas atvērt arī tirdzniecības vietu Rīgā un jau ir apzinājis veikala atrašanās vietas.

Raksturojot situāciju vietējā tirgū, Putniņš teica, ka pirktspēja ir samazinājusies. Piena produktus galvenokārt patērē bērni un vecāka gadagājuma cilvēki, un piena produktu cenu kāpuma dēļ seniori tos iegādājas mazāk. «Ja salīdzinām ar to, cik piena paka maksāja pirms pusgada un cik tā maksā tagad, izmaiņas ir būtiskas. Ja agrāk litrs piena maksāja 86 eiro centi, tagad cena pārsniedz eiro,» sacīja Putniņš. Arī biezpiena un visu pārējo piena produktu cenas ir pieaugušas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, viņš sacīja.

«Limbažu siers» pagājušajā gadā strādāja ar 5,204 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 36,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi bija 917 129 eiro, pretēji peļņai gadu iepriekš, liecina informācija «Firmas.lv».

«Limbažu siera» pamatkapitāls ir 3 370 796 eiro. Informācija «Firmas.lv» liecina, ka «Limbažu siers» īpašnieks ir «LKTAB», taču tā kā «Limbažu siers» ir akciju sabiedrība un tam nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par īpašniekiem, šī informācija var neatbilst patiesībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu