Kad konservētie un saldētie dārzeņi ir tikpat veselīgi, kā svaigie

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/by whologwhy

Par svaigu dārzeņu lietderību zināms visiem, ko nevar teikt par konservētiem un saldētiem dārzeņiem - pret šiem apstrādātajiem produktiem vairumam cilvēku ir visai skeptiska nostāja. Taču tas ir veltīgi!

Piekritīsiet, ka mēs esam pieraduši atsevišķos gadījumos iegādāties dārzeņus burciņās vai iepakojumos - kad nav svaigo dārzeņu sezona, vai salātiem nepieciešami tieši konservēti produkti, vai vienkārši nav laika izmērcēt un vārīt, piemēram, pupiņas. Taču ne tā iemesla dēļ, ka tas ir veselīgi.

Taču patiesībā - un kā vēl tas ir veselīgi! Jā, jā, jūs nepārklausījāties. Pareizi iekonservētos un saldētos produktos saglabājas lielākā daļa dzīvībai svarīgu mikroelementu.

Foto: Vitaliy Timkiv/RIA Novosti/Scanpix

Piemēram, visiem zināmā Francijas uzņēmuma ar 150 gadu vēsturi Bonduelle produkcija satur pat vēl vairāk vitamīnus.

Šādu satriecošu efektu ražotājs panāk, novācot ražu gatavības pilnbriedā, kad dabas lietderība sasniedz maksimumu.

Bet no novākšanas brīža līdz sasaldēšanai vai ievietošanai burciņā paiet vien dažas stundas, tāpēc svaigums un kvalitāte pilnībā saglabājas.

Foto: italy Timkiv/TASS/Scanpix

Turklāt Bonduelle hartā norādīts pienākums neizmantot ģenētiski modificētus produktus, tāpēc uzņēmums pieprasa visiem saviem piegādātājiem sēklu deklarācijas, kas garantē ĢMO neesamību arī viņu produkcijā.

Konservantu un mākslīgo piedevu klātbūtne visos konservētajos produktos arī tiek uzskatīta par nepiemērotu - konservēšana tiek panākta galvenokārt ar termisko apstrādi (sterilizāciju).

Un, protams, visos posmos - no sēklu izvēles līdz dārzeņu iepakošanai - tiek nodrošināta stingra kvalitātes kontrole.

Foto: Vitaliy Timkiv/RIA Novosti/Scanpix

Delikātajiem, kaprīzajiem un īsa uzglabāšanas laika dārzeņiem nepieciešama ļoti rūpīga attieksme.

Lai saglabātu visu to pašu labāko, kas tajos ir - svaigums, uzturvērtību un garšas īpašības - nepieciešamas lielas pūles. Un pieredzējuši ražotāji to lieliski saprot un izmanto pašas modernākās tehnoloģijas dārzeņu audzēšanas un apstrādes nozarē, pilnveido iepakojumu, rada jaunus, vēl veselīgākus produktus. Viens no pēdējiem izstrādes panākumiem ir tvaicēti dārzeņi. Vai esat kaut ko dzirdējuši par Bonduelle Vapeur?

Foto: Flickr/by whologwhy

Ēdiena pagatavošana ar tvaiku ir pats senākais pārtikas apstrādes veids. Vēl pirms iepazīšanās ar uguni mūsu senčiem bija iespējas uzsildīt un mīkstināt zivis, saknes un augļus uz akmeņiem pie karstiem avotiem.

Šādi pagatavota ēdiena lietderība ir acīmredzama - produkti saglabā ne tikai savu dabisko krāsu, smaržu, formu un garšu, bet arī vairumu mikroelementu un vitamīnu.

Tvaicēšanai nav nepieciešams sviests un buljons, tāpēc netiek zaudēti ūdenī šķīstošie vitamīni un minerāli, bet ēdiens netiek piesūcināts ar taukiem. Ar tvaiku pagatavots ēdiens ir viegli sagremojams, nerada smaguma sajūtu vēderā un vienlaikus veicina jaunības un skaistuma saglabāšanos, jo tajā nav lieku kaloriju, holesterīna un toksīnu, kas aizsprosto asinsvadus. Ar tvaiku pagatavots ēdiens tiek uzskatīts par visdiētiskāko. Taču ir viens BET - pēc daudzu uzskatiem, tā ir visai nepatīkama nodarbe - kas var būt vēl vienkāršāk, kā uz pannas uzliet eļļu, iemest tajā visu, ko sirds kāro, un ēdiens gatavs.

Tieši tādiem «visu saprotošajiem, taču slinkajiem» Bonduelle Vapeur jau gatavu tvaicētu dārzeņu sērija ir īsts glābiņš!

Lai saglabātu produktu garšu, aromātu un vērtīgās īpašības, to pagatavošanas procesā tiek izmantota strauja uzsildīšana un tvaicēšana ar lielu spiedienu. Tādējādi panākti kraukšķīgāki dārzeņi un bez šķidruma!

Ja jūs pakratīsiet burciņu, jūs nesajutīsiet nekādas šķidruma pazīmes - tikai stingru dārzeņu sišanos pret tās sieniņām! Šajā novatoriskajām līnijā, starp citu, ir arī savas «zvaigznes» - produkti, kuru pārākums ir tik acīmredzams, ka paskaidrojumi nav nepieciešami: piemēram, turku zirņi un lēcas, ko tagad nav nepieciešams mērcēt visu nakti, mazgāt un vārīt.

Tuvākajā laikā mēs sarunu par šo tēmu turpināsim...

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu