«Nīstāko cilvēku Amerikā» apcietina par draudiem Klintonei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV tiesnesis piemērojis pirmstiesas apcietinājumu bijušajam farmācijas kompānijas vadītājam Martinam Škreli par draudiem demokrātu politiķei Hilarijai Klintonei, lai gan Škreli apgalvo, ka tas bijis tikai joks. Viņš piesolīja atlīdzību cilvēkam, kas nogriezīs Klintones matu šķipsnu.

Reiz nodēvēts par ienīstāko cilvēku Amerikā par AIDS slimnieku izmantotu medikamentu cenu strauju paaugstināšanu, 34 gadus vecais Škreli pagājušajā mēnesī tika atzīts par vainīgu apsūdzībās krāpšanā divos investīciju fondos.

Līdz sprieduma nolasīšanai Škreli tika atbrīvots pret piecu miljonu ASV dolāru lielu drošības naudu, taču nu ir spiests atgriezties aiz restēm, jo internetā piedāvājis 5000 ASV dolāru lielu atlīdzību ikvienam, kuram izdosies iegūt Klintones matu šķipsnu.

Škreli advokāts tiesā apgalvoja, ka tas bijis tikai joks, un Škreli pats tiesnesim rakstiski atvainojās un uzstāja, ka noteikti nav vēlējies provocēt vardarbību.

Taču tiesnesis lēma, ka Škreli joks var pamudināt uz uzbrukumiem Klintonei un rada riskus sabiedrības drošībai.

Škreli kompānija «Turing Pharmaceuticals» 2015.gadā saskārās ar asu sabiedrības sašutumu, kad AIDS slimnieku izmantotu medikamentu cena tika paaugstināta par vairāk nekā 5000%. Medikamentu «Daraprim» cenu kompānija paaugstināja no 13,5 dolāriem līdz 750 dolāriem. Lai gan šim gadījumam nebija nekāda sakara ar Škreli tiesu, sabiedrības sašutums bija tik liels, ka sākotnēji bija grūti atrast objektīvus zvērinātos viņa lietai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu