VARAM vētras seku likvidēšanai pašreiz pieprasīti 1606 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) vētras seku novēršanai pieprasījumu iesniegusi tikai Raunas novada dome, kurai kopējie zaudējumi bijuši 2295 eiro apmērā, no kuriem valsts kompensēs 70% jeb 1606 eiro, informēja ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Aiga Aizpuriete.

VARAM pašreiz vērsušās piecas pašvaldības - Saulkrastu, Lubānas, Vecpiebalgas, Gulbenes un Raunas novadu pašvaldības. Saulkrastu, Lubānas, Vecpiebalgas, un Gulbenes novada pašvaldības interesējās par to, kādus dokumentus jāiesniedz, lai lūgtu finansējumu no valsts budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem» 12.augusta vētras postījumu novēršanai. Neviena no šīm pašvaldībām nenosauca finanšu līdzekļu apmēru, kas būs nepieciešams, jo zaudējumi tiek apzināti un konkrētas summas vēl nav izrēķinātas.

Tikai Raunas novada pašvaldība iesniedza pieprasījumu ūdenssaimniecības ēkas jumta atjaunošanai pēc vētras par kopējo zaudējumu summu 2295 eiro apmērā. Pašvaldības līdzfinansējums ir 30% apmērā jeb 689 eiro, līdz ar to no valsts budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem» būs nepieciešami - 1606 eiro.

Jau ziņots, ka Saulkrastu novadā vētra esot radījusi zaudējumus aptuveni 70 000 eiro apmērā, aģentūrai LETA pavēstīja pašvaldības izpilddirektors Andrejs Arnis. Pati pašvaldība no šīs summas segs 30%, tātad aptuveni 21 000 eiro, bet par pārējo vērsīsies VARAM, kad summa būs precizēta.

Savukārt Gulbenes novadā vētras nodarītie postījumi radījuši 170 026 eiro lielus zaudējumus, aģentūrai LETA pavēstīja pašvaldības galvenā grāmatvede Aija Kļaviņa. Lielāko zaudējumu daļu veido bijušajai Jaungulbenes arodvidusskolas ēkai un Stārķu pamatskolai nodarītie postījumi.

Vecpiebalgas novadā vētras nodarīto zaudējumu apmērs līdz šim brīdim sasniedz 50 000 eiro, taču aizvien notiek nodarītā posta apmēru apzināšana aizvien notiek, tādēļ šī summa varētu arī palielināties, aģentūru LETA informēja Vecpiebalgas novada pašvaldības izpilddirektors Hugo Duksis.

VARAM parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts komentēja, ka ministrija ir gatava kompensēt pašvaldībām radušos zaudējumus, ko tās nespētu novērst pašu spēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu