Vējonis: Nav izslēgts, ka JKP rīkotās «Tautas sapulces» notiek zināmā priekšvēlēšanu gaisotnē (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Nav izslēgts, ka Jaunās konservatīvās partijas (JKP) rīkotās «Tautas sapulces» notiek zināmā priekšvēlēšanu gaisotnē, trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Komentējot JKP mērķi, rīkojot gan pirmo «Tautas sapulci» 13.jūlijā, gan šodien Rātslaukumā plānoto jauno «Tautas sapulci», kurā saistībā ar problēmām «Oligarhu lietas» parlamentārajā izmeklēšanā prasīs «atdot varu tautai», Valsts prezidents uzsvēra, ka tikai pati partija zina šādu pasākumu rīkošanas patiesos mērķus.

«Protams, nav izslēgts, ka tas notiek zināmā priekšvēlēšanu gaisotnē, bet jebkuram, tajā skaitā politiskajām partijām, ir tiesības paust savu viedokli tām svarīgos jautājumos, un JKP to arī dara,» sacīja Vējonis.

Jau ziņots, ka JKP šodien plkst.19 Rātslaukumā rīkos jaunu «Tautas sapulci», kurā saistībā ar problēmām «Oligarhu lietas» parlamentārajā izmeklēšanā prasīs «atdot varu tautai, kā to skaidri un gaiši nosaka Satversme».

JKP politiķe, Rīgas domes deputāte Juta Strīķe aģentūrai LETA norādīja, ka Vējonis cenšoties izvairīties no atkārtotas Tautas sapulces norises pie Rīgas pils, savukārt Valsts prezidenta kancelejā noliedz, ka Vējonis izvairītos no atkārtotas Tautas sapulces norises pie Rīgas pils, skaidrojot, ka lēmumu par to, vai saskaņot vai nesaskaņot sapulci, un kādu iemeslu dēļ, pieņem Rīgas dome.

Vējonis iepriekš JKP nosūtīja vēstuli, kurā norāda, ka nevar prasīt ministru demisiju vai ģenerālprokurora darba izvērtēšanu, tādējādi partija ar saviem aicinājumiem faktiski mudinot viņu pārkāpt Latvijas Satversmi un likumus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu