Irākas aviācija bombardē «Islāma valsts» pozīcijas Tell Afaras pilsētā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Irākas kaujas lidmašīnas otrdien veikušas uzlidojumus džihādistu grupējuma «Islāma valsts» pozīcijām Tell Afaras pilsētā, gatavojoties sauszemes operācijai pilsētas atkarošanai. Pēc Mosulas atgūšanas jūlijā Tell Afara ir pēdējais lielais džihādistu bastions Irākas ziemeļos.

«Notiek sagatavošanās, gaidot virspavēlnieka instrukcijas» uzbrukuma sākšanai, pavēstīja Irākas apvienotā operāciju štāba preses pārstāvis Jahija Rasuls.

Pēc viņa teiktā, lai arī ofensīva Tell Afaras atkarošanai vēl nav sākta, gaisa spēki bombardē islāmistu pozīcijas pilsētā.

Par plāniem atkarot Tell Afaru pirmdien pavēstīja federālās policijas komandieris ģenerālleitnants Raeds Šakirs Džavdats, kurš paziņoja, ka uz pilsētu dodas «bruņutehnikas un elites vienības».

Viņiem pievienojas šiītu zemessardzes «Hashed al Shaabi» («Tautas mobilizācija») vienības, kas kopš 2014.gada karo ar džihādistiem.

«Islāma valsts» Tell Afaru ieņēma 2014.gada jūnijā, kad tajā dzīvoja ap 200 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu