Aptauja: 49% iedzīvotāju izvēlas dzert dabīgu ūdeni bez piedevām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Dabīgu ūdeni bez piedevām izvēlas dzert 49% Latvijas iedzīvotāju, liecina ūdens ražotāja un tirgotāja SIA «Venden» rīkotā aptauja.

Aptaujas laikā 33,8% atzina, ka viņi visbiežāk izvēlas ūdeni ar citronu garšu, 6,6% dod priekšroku ūdenim ar dzērveņu garšu, savukārt vairāk nekā 10% respondentu norādījuši, ka labprāt izvēlas ūdeni ar zemeņu vai ķiršu garšu, vai arī pievieno ūdenim garšas paši, mājas apstākļos to bagātinot ar augļiem un ogām.'

Taujāti par ikdienā izdzertā ūdens daudzumu, 66% respondentu norādīja, ka izdzer līdz pat diviem litriem ūdens, savukārt, 21% atzina, ka ikdienā patērē no diviem līdz četriem litriem ūdens. 12,5% aptaujāto, kuri ikdienā labprāt dzer ūdeni, atzina, ka nav skaitījuši kopējo ūdens patēriņu.

Respondentiem tika lūgts norādīt arī to, kādam ūdens veidam viņi dod priekšroku – lielākā daļa (31,2%) izvēlas negāzētu dabīgo minerālūdeni, otrajā vietā ierindas avotu ūdens, ko izvēlas 24,6% aptaujāto, savukārt, gāzētu dabīgo minerālūdeni izvēlas 13,1% aptaujas dalībnieku.

Vairākums aptaujas dalībnieku (70,5)% norādīja, ka, viņuprāt, ūdenim ir būtiska nozīme veselīga dzīvesveida ievērošanā, turklāt 26,5% aptaujāto pauda uzskatu, ka ūdens ir pat svarīgāks kā pārtika un fiziskās aktivitātes.

Daudzi diētas ārsti un veselīga dzīvesveida eksperti uzskata, ka ūdens lietošanā ikdienā jāievēro princips – jādzer pirms sāk just slāpes. Tas ir signāls, ka organisms jau izjūt ūdens trūkumu. Lai noskaidrotu, vai respondenti zina, kādi vēl simptomi liecina par ūdens trūkumu organismā, aptaujā tika iekļauts arī šāds jautājums. Starp izplatītākajiem «signāliem», kas liecina par ūdens trūkumu, aptaujas dalībnieki minēja galvassāpes (39,6%), sāpes un spriedzi muskuļos un locītavās (25,1%) un palēninātu asinsriti (16%).

Aptauja interneta vidē tika veikta no šā gada 24.jūlija līdz 30.jūlijam. Aptaujā kopumā piedalījās 416 respondenti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu