«Laima» jaunās ražotnes izveidē Ādažos investēs līdz € 20 miljoniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vizualizācija. Publicitātes.

Saldumu ražotāja «Laima» jaunās ražotnes izveidē Ādažos trīs gadu laikā investēs līdz 20 miljoniem eiro, pavēstīja zīmolu «Laima» pārstāvošās kompānijas «Orkla Confectionery & Snacks Latvija» pārstāvji.

«Orkla Confectionery & Snacks Latvija» valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons uzsvēra, ka izvēlētā ražotnes celtniecības vieta nodrošinās «Orkla Confectionery & Snacks Latvija» ar izaugsmes iespējām ražošanas apjoma, mēroga un jaudas ziņā, kas atbilst kompānijas ilgtermiņa stratēģiskajai attīstības perspektīvai Latvijā.

Jaunās ražotnes platība būs aptuveni 6500 kvadrātmetri.

Laima
Laima Foto: Vizualizācija. Publicitātes.

Pēc "Laima" ražošanas pārcelšanas no ražotnes Miera ielā uz Ādažiem, uzņēmuma administrācija un arī "Laima" šokolādes muzejs turpinās darbu vēsturiskajā "Laima" biroja ēkā. Savukārt, pašreizējai "Laima" ražotnes ēkai un teritorijai Miera ielā tiks meklētas iespējas nākotnes potenciālai attīstībai, iespējams, sadarbībā ar Latvijas nekustamo īpašumu tirgus pārstāvjiem," norādīja Didrihsons.

«Jaunā «Laima» ražotne specializēsies virzienos, kuros esam spēcīgi, attīstot esošo tehnoloģisko bāzi. Mēs arī investēsim jaunās tehnoloģijās, ar kuru palīdzību apmierināsim arvien augošo vietējā un reģiona tirgus pieprasījumu pēc inovatīviem nākotnes produktiem. Tāpat mēs turpināsim ciešu sadarbību ar citiem «Orkla» uzņēmumiem, ražojot produktus pēc viņu pasūtījuma un otrādi. Sadarbība «Orkla» ražotņu starpā ir dabiska un sadarbība ir veids, kā padarīt «Laimu» vēl spēcīgāku,» atzīmēja Didrihsons.

Laima
Laima Foto: Vizualizācija. Publicitātes.

Pašlaik ir uzsākta jaunās ražotnes projektēšanas fāze, pie kuras strādā arhitektu birojs «Valeinis un Stepe». Tā kā šo fāzi ietekmē arī saskaņošanas process ar pašvaldību, tā var ieilgt līdz gadam. Ražotnes celtniecību plānots sākt 2018.gada pirmajā pusē, pabeigt līdz 2019.gada pirmajam ceturksnim un sākt pilnvērtīgu ražošanu 2019.gada nogalē.

«Laimas» produktu portfelī šobrīd ir teju 200 dažādu produktu. «Laimas» produkcija tiek eksportēta uz 27 pasaules valstīm, tostarp ASV, Kanādu, Ķīnu, Izraēlu, Apvienoto Karalisti, Īriju, Krieviju, Baltkrieviju, Azerbaidžānu, Kazahstānu, Turkmenistānu un citām.

«Orkla Confectionery & Snacks Latvija» ir viens no vadošajiem šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražošanas uzņēmumiem Baltijas valstīs. «Orkla Confectionery & Snacks Latvija» pārstāv šādus produktu zīmolus: «Laima», «Selga», «Staburadze», «Ādažu Čipsi», «The Original Taffel Snacks» un «Pedro». Uzņēmums eksportē preces uz gandrīz 30 valstīm.

«Orkla» ir Oslo Fondu biržā kotēts uzņēmums, kurš bāzēts Oslo, Norvēģijā. «Orkla» apgrozījums 2016.gadā bija 4,2 miljardi eiro (37,8 miljardi Norvēģijas kronu).

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu