Saeima deputātu mandātus apstiprina Varim Krūmiņam un Arvilam Ašeradenam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Saeima šodien parlamenta deputāta mandātu apstiprināja basketbola speciālistam un trenerim Varim Krūmiņam (LRA) un ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam (V).

Krūmiņš par deputātu kļuvis, jo parlamentārieša mandātu pēc kļūšanas par Rīgas domes deputātu zaudējis Mārtiņš Bondars (LRA).

Līdzīgi Ašeradens deputāta mandātu saņēmis, jo parlamentārieša statusu pēc kļūšanas par Rīgas domes deputātu zaudējis Vilnis Ķirsis (V).

Tāpat līdz ar to, ka Ķirsis ir atstājis Saeimu, deputāts Edvards Smiltēns (V) saņēmis tā dēvēto «cieto mandātu». Līdz šim Smiltēns ieņēma pagaidu deputāta mandātu, kamēr Kārlis Šadurskis (V) ir nolicis deputāta mandātu uz izglītības un zinātnes ministra amata ieņemšanas laiku.

Saeima šodien deputāta mandātu apstiprināja Astrīdai Harju (V) uz laiku, kamēr no partijas «Vienotība» kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Harju šajā amatā tika apstiprināta pēc tam, kad Arvils Ašeradens (V) nolika deputāta mandātu uz laiku, kamēr viņš ieņem ekonomikas ministra amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu