Darbu sāk jaunais Lielbritānijas vēstnieks Latvijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lielbritānijas vēstniecība

Jaunais Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Kīts Šenons otrdien, 6. jūnijā, iesniedzis akreditācijas vēstuli Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, portāls TVNET uzzināja Apvienotās karalistes vēstniecībā.

Kopā ar viņu bija sieva Keita Šenona, vēstnieka vietniece Sāra Hārpere un Lielbritānijas aizsardzības atašejs Gaisa spēku majors Marks Sapsfords.

Kīts Šenons ir dzimis Edinburgā, Skotijā, studējis Sentendrūsas Universitātē (St. Andrews University), kur ieguvis maģistra grādu ar izcilību moderno laiku vēsturē un starptautiskajās attiecībās.

Darbu Britu Ārlietu dienestā Kīts Šenons uzsāka 1988. gadā. Pirms kļūšanas par vēstnieku Latvijā, Kīts bija direktora vietnieks Lielbritānijas Ārlietu ministrijas Austrumeiropas un Centrālāzijas direktorātā, kur viņa pārziņā bija sadarbība ar Austrumu Partnerības valstīm (2014 – 2017). Pirms tam Kīts Šenons pildīja vēstnieka pienākumus Moldovā (2009 – 2013) un vēstnieka vietnieka pienākumus Lielbritānijas vēstniecībā Viļņā, Lietuvā (2004-2008). Diplomatiskās karjeras agrākajos posmos Kīts strādāja Lielbritānijas vēstniecībā Parīzē, Francijā (1995 – 1999) un Maputo, Mozambikā (1991 – 1994).

Nododot Latvijas prezidentam akreditācijas vēstuli, Kīts Šenons apņēmās turpināt stiprināt lieliskās attiecības starp Latviju un Lielbritāniju.

Foto: Lielbritānijas vēstniecība
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu