Ameriks: Ja būs nepieciešams, strādāsim opozīcijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Saskaņas» un «Gods kalpot Rīgai» apvienība rēķinās, ka politiķi mūžīgi nestrādā koalīcijā, tāpēc - «ja vajadzēs, strādāsim opozīcijā», komentējot vēlētāju aptaujas rezultātus, kuru veica Latvijas Televīzija (LTV), nacionālā informācijas aģentūra LETA un Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS metodoloģisko atbalstu, LTV sacīja «Gods kalpot Rīgai» līderis Andris Ameriks.

«Ir divi varianti - vai nu saņemam mandātu un turpinām darbu, iegūstot vairāk par pusi vietu, vai arī, ja atlikušās partijas spēs savā starpā spēj vienoties un uzņemsies atbildību par saviem solījumiem, paliksim opozīcijā,» teica Ameriks, piebilstot, ka tādā gadījumā partija no opozīcijas rūpīgi sekošot līdzi, kā partijas pilda savus solījumus.

Politiķis uzsvēra, ka neironizē, uzskaitot pārējo partiju solījumus, kuriem rūpīgi tiks sekots līdzi, ja partijai nāksies strādāt opozīcijā. Tāpat viņš sacīja, ka, acīmredzot, cilvēki ir uzticējušies šiem partiju solījumiem, ja vēlētāju aptaujas dati izrādīsies precīzi.

Ameriks pateicās vēlētājiem, vienlaikus sakot, ka jābūt uzmanīgiem, izdarot secinājumus par vēlēšanu aptaujas datiem.

Jau ziņots, ka partiju «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai» apvienotais saraksts varētu būt zaudējis vairākumu Rīgas domē - pie iecirkņiem veiktās vēlētāju aptaujas rezultāti liecina, ka par Nila Ušakova un Andra Amerika vadīto partiju apvienību nobalsojuši 42,9% aptaujāto vēlētāju, kas ļautu viņiem Rīgas domē iegūt 29 mandātus no 60.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Rīgā 2013.gadā «Saskaņas» un «Gods kalpot Rīgai» apvienotais saraksts ieguva 58,54% vēlētāju balsu. Togad veiktā aptauja pie iecirkņiem liecināja, ka attiecīgais politiskais spēks bija guvis 52,6% balsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu