Praksē pašvaldību vēlēšanu iecirkņos piedalās 24 jaunieši

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) projektā «Prakse vēlēšanu iecirknī» pašvaldību vēlēšanās piedalās 24 jaunieši vecumā no 16 līdz 25 gadiem, informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Jauniešu prakse notiek 18 pašvaldību vēlēšanu iecirkņos - Alūksnes, Balvu, Cēsu, Daugavpils, Krāslavas, Ludzas, Pārgaujas, Priekules, Rugāju, Rūjienas, Siguldas, Rēzeknes un Talsu novados, kā arī Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē, Rīgā un Ventspilī.

Interese par projektu šogad ir līdzīga kā iepriekš. Pirmo reizi «Praksi vēlēšanu iecirknī» CVK īstenoja 2014.gada Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kad projektā piedalījās 21 jaunietis. «Projektu turpinājām arī 12.Saeimas vēlēšanās, kad praksi vēlēšanu iecirkņos izgāja 19 jaunieši,» norādīja Bērziņa.

Abas reizes projekta novērtējumā tika saņemtas pozitīvas atsauksmes gan no jauniešiem, gan prakses vadītājiem - vēlēšanu iecirkņu komisiju pārstāvjiem. Visi jaunieši, kas piedalījās projektā, atzina, ka projekts noteikti ir jāturpina arī turpmāk, jo tā ir lieliska iespēja, kā jaunieši var iepazīties ar vēlēšanu iecirkņa komisijas darba pienākumiem un uzzināt vairāk par vēlēšanu norisi, pavēstīja CVK.

Pašvaldību vēlēšanas notiks rīt, 3.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu