«Reverta» zaudējumi pirmajā ceturksnī - € 5,711 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Problemātisko aktīvu pārvaldītājs «Reverta» (iepriekš «Parex banka») šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar zaudējumiem 5,711 miljonu eiro apmērā, kas ir par 17,3% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, liecina kompānijas publiskotais finanšu pārskats. Savukārt «Reverta» grupas zaudējumi pirmajā ceturksnī pieauga par 7,3% un bija 5,874 miljoni eiro.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka «Reverta» zaudējumus pamatā veido procentu izdevumi par sniegto valsts atbalstu. «Ņemot vērā «Reverta» atstāto aktīvu zemo kvalitāti, zaudējumi jau sākotnēji tika ietverti restrukturizācijas plānā un tie nav uzskatāmi par «Reverta» darbības rezultātu mēru,» uzsver kompānijas vadība.

Tāpat «Reverta» vadīna norāda, ka 2017.gada pirmajā ceturksnī «Reverta» turpināja darbu pie problemātisko aktīvu izstrādes un naudas atgūšanas, vienlaikus aktīvi strādājot arī pie atlikušo kredītu portfeļu pārdošanas un uzņēmuma sagatavošanas plānotajai likvidācijai.

2017.gada februārī «Reverta» veica kārtējo procentu maksājumu Valsts kasei 3,7 miljonu apmērā. Savukārt kopumā šā gada laikā Valsts kase no «Reverta» ir saņēmusi 7,3 miljonus eiro, jo vēl viens maksājums 3,6 miljonu eiro apmērā tika veikts pēc pārskata perioda beigām. Kopš 2010.gada 1.augusta līdz šā gada marta beigām Valsts kasei ir atmaksāti vairāk nekā 430 miljoni eiro, bet kopumā valsts no «Reverta» dažādu maksājumu veidā ir saņēmusi 690,3 miljonus eiro, tostarp 16 miljonus eiro nodokļu maksājumu veidā.

Šogad pirmajā ceturksnī «Reverta» no problemātisko aktīvu izstrādes un pārdošanas atguva 13,5 miljonus eiro, bet kopš 2010.gada 1.augusta atgūto līdzekļu kopējais apmērs ir sasniedzis 753,7 miljonus eiro jeb 67% no visiem atstātajiem problemātiskajiem aktīviem. «Šāds rezultāts būtiski pārsniedz uzņēmuma vadības sākotnējās aplēses un attiecīgās nozares vidējos rādītājus,» piebilsts vadības ziņojumā.

Tāpat kompānijas vadība norāda, ka labi darbības rezultāti gūti nekustamo īpašumu pārdošanas jomā - pirmaja ceturksnī ir pārdoti 17 nekustamie īpašumi par kopējo summu 4,3 miljonu eiro apmērā, tostarp pārdoti arī zemes gabali. Marta beigās «Reverta» nekustamo īpašumu portfelis bija sarucis līdz aptuveni 50 objektiem un plānots, ka atlikušie nekustamie īpašumi tiks pārdoti līdz uzņēmuma likvidācijas beigām. Darbības laikā «Reverta» kopumā ir pārdevusi 1800 nekustamo īpašumu.

«Reverta» aktīvi 2017.gada 31.martā bija 51,641 miljona eiro apmērā, kas ir par 9,7% jeb 5,582 miljoniem eiro mazāk nekā 2016.gada beigās, kad kompānijas aktīvi bija 57,223 miljoni eiro.

2016.gada pirmajā ceturksnī «Reverta» strādāja ar zaudējumiem 4,868 miljonu eiro apmērā, bet kompānijas grupas zaudējumi bija 5,476 miljoni eiro.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 2012.gada maijā «Parex banka» sāka darbu ar nosaukumu «Reverta». Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2012.gada 15.martā nolēma anulēt «Parex bankai» izsniegto licenci kredītiestādes darbībai un atļāva bankai veikt reorganizāciju, pārreģistrējot to par komercsabiedrību, kuras darbība nav saistīta ar kredītiestādes darbību. «Parex banka» kopš 2010.gada augusta vairs nesniedz komercbankām raksturīgos pakalpojumus, tādēļ arī tika nolemts mainīt statusu, kā arī nosaukumu, turpinot darbu kā profesionālam problemātisko aktīvu pārvaldīšanas uzņēmumam, lai atgūtu valsts ieguldītos līdzekļus.

«Reverta» likvidācijas process sāksies 2017.gada 1.jūlijā. Atbilstoši restrukturizācijas plānam «Reverta» darbību plānots izbeigt līdz 2017.gada beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu