Programmatūras nodrošinājuma testētāju Rīgā kļuvis vairāk

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Programmatūras nodrošinājuma testētāja profesija kļūst arvien populārāka Latvijā. «QA Academy» kvalificēto apmācību centru jau atzinīgi novērtējuši Baltkrievijā un Krievijā. Šobrīd, piedāvājot efektīvas mācību programmas IT jomas profesionāļiem un iesācējiem, uzņēmums iekaro arī Baltijas tirgu.

Programmatūras nodrošinājuma testētājs ir speciālists, kurš nodarbojas ar programmatūras nodrošinājuma testēšanu, ar nolūku atklāt nepilnības darbībā un laicīgi novērst tās. Citiem vārdiem sakot, testētājs pārbauda mājaslapas, mobilās aplikācijas, interneta veikalus, spēles, banku programmas un citas. Šāds speciālists programmētājiem palīdz atrast kļūdas, programmas padarīt drošākas, ērtākas lietošanā un uzticamākas ilgtermiņā.

Iepazīties ar kursu programmu un iegūt sīkāku informāciju iespējams mājaslapā.

Pagājušajā nedēļā notika pirmie divi «QA Academy» kombinētā kursa «PN testēšanas pamati» studentu izlaidumi-apmācības notika sadarbībā ar Latvijas Universitāti. Jauno mācību formātu atbalsta divas universitātes vienlaicīgi - RTU un LU.

Absolventi saņēma kvalitatīvas zināšanas PN testētāja specialitātē, «QA Academy» un LU izdotu sertifikātu , kas apliecina kursa pabeigšanu, bet pats galvenais- izdevīgāku pozīciju darba tirgū.

Kursa noslēgumā eksāmenu pieņēma «QA Academy» pasniedzēja un pieredzes bagātā PN testēšanas profesionāle Jekaterina Baziļeva.

«QA Academy» mācību centra galvenais uzdevums ir sniegt saviem studentiem iespēju zināšanas nostiprināt praksē, lai pēc kursu absolvēšanas tie maksimāli ātri spētu darboties šajā profesijā.

Paši studenti uzsver, ka programma izstrādāta saglabājot līdzsvaru starp praksi un teoriju, ļaujot iepazīties gan ar nozares terminoloģiju, gan ar darbam nepieciešamajiem instrumentiem kā arī izprast procesa norisi.

Ksenija, RTU 2.kursa studente un «QA Academy» kursa absolvente par kursu:

«Man programmu izstrādes procesā vislabāk patīk tieši programmatūru testēšana, kas ļauj atklāt visas kļūdas, atrast tā saucamos «Bagus» un beigās padarīt produktu ideālu.

Es šo kursu izvēlējos jo apzinos, ka pēc universitātes beigšanas, ar sertifikātu un iegūtajām zināšanām būs vieglāk atrast darbu.

Tāpat tas tiek ieskaitīts divu universitātes brīvās izvēles moduļu apguvē. Personīgi man likās nozīmīgi tas, ka kursā ir iekļauts daudz prakses, jo, manuprāt, caur praksi ir vieglāk izprast teoriju. Mācīties, protams, nebija viegli, nācās kursus apvienot ar pamata izglītību, bet, kā saka - «Grūti mācībās, viegli kaujā!». Es noteikti iesaku mācīties šajos kursos un, cik zinu, daudzi mani kursabiedri arī nolēmuši tos apmeklēt.»

«Programmatūras nodrošinājuma testētāja profesija būs piemērot pedantiskiem cilvēkiem, perfekcionistiem, kuriem patīk IT sfērā, bet nepatīk programmēšana. Jāpiemin arī tas, ka kurss ir brīnišķīgi piemērots mūsu RTU studentiem, jo ļauj iedziļināties vidē, kurā tiem nākotnē būs jāstrādā. Tas ļauj iepazīt šo korporatīvo uzņēmuma kultūru un būt tai sagatavotam.

Programmatūras nodrošinājuma testēšana ir populāra Latvijas IT kompānijās - īpaši izplatīta ir automātiskā testēšana.

Rokas, jeb manuālā testēšana arī ir pieprasīta, jo tiek izmantota par pamatu automatizētajai. Šā brīža situācijā jāsecina, ka lielākā daļa testētāju profesionāli aug savās darba vietās. Esmu novērojusi, ka liela daļa Latvijas uzņēmumu piedāvā apmācības tikai programmēšanā, tāpēc esmu ļoti priecīga, ka Baltkrievijas kolēģi piedāvā mūsu studentiem iziet šādu apmācību kursu,» tā par kursu izsakās asociētā profesore Ērika Nazaruka.

«QA Academy» ir starptautisks izglītības centrs, kurš sagatavo programmatūras nodrošinājuma testētājus.

Centru 2008.gadā Minskā (Baltkrievijas Republikā) izveidoja uzņēmums «A1QA», kas ir Centrālās un Austrumu Eiropas lielākais spēlētājs programmatūras nodrošinājuma kvalitātes kontroles jomā.

Iepazīties ar kursu programmu un iegūt sīkāku informāciju iespējams mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu