Lai nāk apokalipse

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mitsubishi

Birmingemā, Lielbritānijā, šobrīd norisinās ikgadējā komercautomobiļu izstāde, un Mitsubishi savam stendam sadarbībā ar drukāto izdevumu Top Gear ir sagatavojuši īpašu eksponātu.

Tas ir pamatīgi pārbūvēts L200 pikaps, kura stils veidots un aprīkojums atlasīts, iedvesmojoties no automobiļiem, kas izbrauc bezceļu trases, pirms tajās dodas tuksneša sacīkšu mašīnas.

Par Desert Warrior (Tuksnešu kareivis) nosauktajam automobilim bāze ir pikaps, kura vērtēšanu ilgtermiņa testā veic Top Gear redaktors Toms Fords. Pārbūvi viņš veicis sadarbībā ar inženieri Ralfu Hosieru no RH Engineering, kurš cita starpā darbojies arī National Geographic šovā Supercar Megabuild, un rezultāts ir viens no trakākajiem Mitsubishi automobiļiem, kāds braucis pa planētas ceļiem.

Lai gan ārēji auto atgādina mašīnu no filmām par Trako Maksi, salonā komforts ir saglabāts, tiesa, tas papildināts ar Cobra sporta sēdekļiem. Eksterjerā pārvērtības ir krietni lielākas. Tā, piemēram, Tuksneša Kareivim ir ārējais cauruļu drošības karkass, lielāki riteņi ar attālināti regulējamu spiedienu riepās, vinča ārkārtas gadījumiem un ārkārtīgi jaudīgs LED lukturu komplekts, lai visdziļāko tumsu pārvērstu dienā.

Foto: Mitsubishi

Pamatīgas pārmaiņas piedzīvojusi arī balstiekārta, turpretī motora telpā nekādas modifikācijas nav veiktas, un tur joprojām mājo 2,4 litru dīzeļdzinējs ar 180 ZS un 430 Nm.

Jāpiebilst, ka Desert Warrior nepaliks tikai izstādes eksponāts; Top Gear to plāno likt lietā kādā no saviem projektiem un pēcāk aprakstīt gan drukātajā izdevumā, gan savā interneta vietnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu