LMT grupas apgrozījums pirmajā ceturksnī audzis par 6,6%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Mobilo sakaru operatora SIA «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) grupas šā gada pirmā ceturkšņa apgrozījums, salīdzinot ar 2016.gada attiecīgo periodu, audzis par 2,9 miljoniem eiro jeb 6,6%, un bija 47,1 miljons eiro, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Savukārt peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) pieaugusi par 500 000 eiro jeb 3,4%, un bija 15 miljoni eiro.

Pērn gada pirmajā ceturksnī LMT grupas apgrozījums sasniedza 44,2 miljonus eiro, bet EBITDA - 14,5 miljonus eiro.

LMT pieslēgumu skaits pirmajā ceturksnī pieaudzis par 7,4%, salīdzinot ar pērnā gada pirmo ceturksni, sasniedzot 1,21 miljonu pieslēgumu.

«Arī šogad turpinām investēt tīkla un pakalpojumu attīstībā ievērojami vairāk nekā konkurenti. Tas ļauj nostiprināt LMT līderību jaunu produktu ieviešanā un tehnoloģiju inovācijās. Kopā ar informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumiem un jaunuzņēmumiem esam sevi pieteikuši pilnīgi jaunos pakalpojumu segmentos, kas balstīti uz modernāko mobilo tehnoloģiju, mākslīgā intelekta un lietu interneta risinājumiem. Šāda uz nākotni vērsta sadarbība un tas, ka plānojam būt starp pirmajiem Eiropā, kuri ieviesīs 5G, ļauj ar pārliecību veidot Latviju kā viedvalsti,» sacīja uzņēmuma prezidents Juris Binde.

Uzņēmuma pārstāvji arī norādīja, ka LMT turpina virzīties viedvalsts risinājumu attīstības virzienā, piemēram, ar «LMT Mājas viedtelevīziju», kurai katru nedēļu pieslēdzas 700 jauni lietotāji. Savukārt LMT jaunās inovāciju un attīstības partnerības ietvaros sadarbībā ar «4SmartStreets» martā tika prezentēts pirmais mākslīgā intelekta stāvvietu meklēšanas risinājuma prototips. Tas palīdzēs autovadītājam tiešsaistē atrast brīvu stāvvietu pilsētvidē un nodrošinās navigāciju uz to. Jau tuvākajā laikā partnerības ietvaros sabiedrībai tiks prezentēti jauni projekti, kas sniegs jaunas iespējas ikdienas uzlabošanai un biznesa, kā arī valsts pārvaldes attīstībai.

Tāpat 2017.gada sākumā LMT sadarbībā ar «Nokia» un Rīgas Tehnisko universitāti uzsāka darbu pie 5G tehnoloģiju ieviešanas Latvijā. Šogad uzstādītas pirmās ar 5G tehnoloģiju savietojamās LMT bāzes stacijas un izveidots jaunās paaudzes mobilā lietu interneta tīkls jeb NB-IoT visā Latvijā.

2016.gada laikā LMT visā Latvijas teritorijā gandrīz katru darba dienu izbūvējis vienu jaunu 4G bāzes staciju, ieguldot 28,4 miljonus eiro.

Kā ziņots, LMT grupas apgrozījums pagājušajā gadā bija 190 miljoni eiro, kas ir par 6% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt grupas tīrā peļņa bija 22,3 miljoni eiro.

LMT ir vecākais Latvijā strādājošais mobilo sakaru operators. Pašlaik operatora īpašnieki ir «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs» (23%), «Lattelecom» (23%), Latvijas valsts Satiksmes ministrijas personā (5%), kā arī skandināvu «TeliaSonera» (49%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu