Aiztur policistu un vēl kādu personu par zagtas iekārtas tirdzniecību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Veicot izmeklēšanas darbības kriminālprocesā, aizdomās par iespējami noziedzīgā kārtā iegūtas mantas realizēšanu lielā apmērā Iekšējās drošības biroja amatpersonas aizturējušas Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes iecirkņa policistu, kā arī vienu civilpersonu.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 314. un 318. pantā paredzētā noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmēm.

Abas nozieguma izdarīšanā iesaistītās personas mēģināja realizēt noziedzīgā kārtā iegūtu kokapstrādes iekārtu, pārdodot to par gandrīz 20 000 eiro. Zināms, ka šī iekārta citā kriminālprocesā, kas sākts 2010. gadā un atrodas Valsts policijas lietvedībā, norādīta kā zagta.

Aizturētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp Valsts policijas amatpersonai piemērots aizliegums pildīt amata pienākumus.

Iekšējās drošības birojā tiek turpināta pirmstiesas izmeklēšana. Iekšlietu ministra pārraudzībā esoša tiesībaizsardzības iestāde atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu