Berluskoni, bučojot un mīļojot jērus, sanikno Itālijas gaļas industriju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Skandalozu slavu ieguvušais bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni ir saniknojis Itālijas gaļas industriju, piedaloties veģetāriešu reklāmas kampaņā un «adoptējot» piecus jērus, kuri bija paredzēti nokaušanai Lieldienu mielastam.

Itālijas Dzīvnieku un dabas aizsardzības biedrības videomateriāls, kurā redzams Berluskoni mīļojam, skūpstām un barojam jērus no zīdaiņu pudelītes, nedēļas nogalē izpelnījies plašu rezonansi sociālajos tīklos, raksta «The Guardian».

80 gadus vecais ekspremjers, kurš jaunībā bija dziedātājs uz kruīza kuģiem, reklāmā redzams savā lauku īpašumā kopā ar partijas biedri un dzīvnieku tiesību aktīvisti Mišelu Vitoriju Brambillu pie izkārtnes, uz kuras rakstīts «Aizsargā dzīvību, izvēlies veģetāras Lieldienas», kamēr titros slīd teksts «Esi kā viņš. Viņš izglāba piecus jērus no Lieldienu kaušanas».

Berluskoni tika izslēgts no senāta 2013. gadā pēc notiesāšanas par krāpšanos ar nodokļiem, taču viņa partija «Forza Italia» aizvien ir trešā no četrām populārākajām Itālijas partijām ar aptuveni 12% balsu, liecina sabiedriskās domas aptaujas.

Tradicionāli itāļi ēd jēru vai kazu Lieldienu svētdienā, taču to patēriņš pēdējo piecu gadu laikā ir strauji pazeminājies. Tam par iemeslu ir ekonomiskā lejupslīde un pieaugošais veģetāro kampaņu skaits.

Itālijas Nacionālā gaļas un mājlopu rūpniecības un tirdzniecības asociācija pārmeta miljardierim un mediju magnātam šādu divkosīgu rīcību un aicināja reklāmdevējus boikotēt Berluskoni televīzijas kanālus un publikācijas.

«Tas ir neticami, ka viņš, būdams uzņēmējs, apzināti kaitē gaļas industrijai, lai iegūtu dzīvnieku mīļotāju balsis,» sacīts asociācijas paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu