Lepēna: Tramps ar raķešu triecieniem cenšas ASV padarīt par pasaules policistu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Francijas galēji labējās Nacionālās frontes (FN) līdere un prezidenta amata kandidāte Marina Lepēna piektdien paziņoja, ka ASV prezidents Donalds Tramps ar raķešu triecieniem Sīrijā cenšas padarīt ASV par pasaules policistu, brīdinot par šādas politikas sekām.

Lepēna agrāk ir izteikusi atbalstu Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam. Viņa Francijas telekanālam «France-2» pauda «izbrīnu» par Trampa pēkšņo soli.

Tramps iepriekš ļāva noprast, ka nepadarīs ASV par «pasaules policistu, taču tieši to viņš vakar izdarīja», norādīja franču politiķe.

Lepēna atgādināja, ka starptautiskās iejaukšanās Irākā un Lībijā ir novedušas pie islāmistu ekstrēmisma pieauguma.

FN līdere ar saviem izteikumiem acīmredzami distancējās no Trampa, lai gan daudzos jautājumos abiem ir līdzīgi uzskati, un Lepēna gaidāmajās Francijas prezidenta vēlēšanās cer izmantot pieaugušos protekcionisma un antiimigrācijas noskaņojumu.

Ka ziņots, ASV piektdienas naktī raidīja 59 spārnotās raķetes «Tomahawk» uz gaisa spēku bāzi Sīrijā, reaģējot uz šonedēļ Sīrijā notikušo ķīmisko ieroču uzbrukumu civiliedzīvotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu