Neskatoties uz atstādināšanu no amata, Trukšņa atalgojums pērn pieaudzis par € 5000

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Kaut gan bijušais Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS) pērn oktobrī īslaicīgi tika atcelts no amata, viņa atalgojums pērn salīdzinājumā ar 2015.gadu pieauga par 5000 eiro, sasniedzot 35 000 eiro gadā, liecina Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniegtā 2016.gada amatpersonas deklarācija.

Truksnim pērn bijuši skaidrās naudas uzkrājumi 3000 eiro apmērā un bezskaidrās naudas uzkrājumi teju 65 500 eiro apmērā. Vienīgos ienākumus viņš guvis, strādājot Jūrmalas domē kā pilsētas mērs, bet no 13.oktobra, kad domes ārkārtas sēdē tika atcelts no amata, līdz 4.novembrim - kā domes deputāts, kopumā nopelnot 35 000 eiro.

Truksnis ir deklarējis aizdevumu 44 780 eiro apmērā, kas viņa amatpersonas deklarācijā parādās kopš 2013.gada.

Deklarācijas liecina, ka viņa īpašumā ir 2005.gada automašīna «KIA Sportage», kā arī zeme Jūrmalā. Savukārt dzīvokli Jūrmalā Truksnis nomā.

Pērn viņš bijis Jūrmalas domes vadītājs un deputāts un pašvaldības Zemes komisijas loceklis. Tāpat Truksnis bijis kapitāldaļu turētāju pārstāvis pašvaldības SIA «Jūrmalas kapi», pašvaldības SIA «Kauguru veselības centrs», pašvaldības SIA «Jūrmalas gaisma» un pašvaldības SIA «Veselības un sociālās aprūpes centrā Sloka». Truksnis arī bijis kapitāldaļu turētāju pārstāvis privātajā SIA «Jūrmalas namsaimnieks», SIA «Jūrmalas slimnīca», SIA «Jūrmalas ūdens», SIA «Jūrmalas siltums», un SIA «Dzintaru koncertzāle». Tāpat viņš deklarēts kā Finanšu ministrijas Pašvaldību finanšu izslīdzinašanas fonda padomes loceklis.

Jau ziņots, ka pērn 13.oktobrī Jūrmalas domes ārkārtas sēdē deputātu vairākums nobalsoja parTrukšņa atbrīvošanu no amata saistībā ar to, ka viņš tika turēts aizdomās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzsāktajā kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā. Savukārt 4.novembrī viņš šai amatā tika ievēlēts atkārtoti.

Šī gada sākumā, 13.janvārī, Truksnis izlēma atkāpties no mēra amata un turpināt darbu Jūrmalas domē kā deputāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu