Tramps plāno apmeklēt Baltijas valstis; Latvijā grib redzēt zelta rudeni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps rudenī plāno apmeklēt Baltijas valstis, jo vēlas personīgi «iepazīties ar valstīm, kuras ar sadošanos rokās un dziesmām spējušas izcīnīt brīvību», portālu TVNET informēja Baltā nama preses dienests.

«Esmu daudz dzirdējis par šiem sīkstajiem ļaudīm, kuri mīt pie Baltijas jūras. Beidzot gribu aplūkot viņus vaigā,» rakstīts oficiālajā Trampa paziņojumā. «Kāds man stāstīja, ka cilvēki visās trīs valstīs vienlaikus sadevās rokās un sarīkoja flešmobu par godu brīvībai. Tas taču ir kaut kas nedzirdēts! Man šķita, ka amerikāņi ir dižākā tauta pasaulē, bet izrādās, ka arī tik mazas tautas ir spējīgas uz lieliem darbiem.»

Vizīte plānota 2017. gada oktobrī, un tajā ASV prezidentu pavadīs arīdzan viņa kundze Melānija Trampa. Pirmo Baltā nama saimnieks plāno apmeklēt Latviju, pēc tam Igauniju un Lietuvu. Latvija tikusi saraksta augšgalā izslavētā Siguldas zelta rudens dēļ.

«Man patīk zelts. Jo vairāk zelta, jo labāk. Arī manas mājas ir izgreznotas zeltā. Zelta klātbūtne mani vienlaikus nomierina un liek justies varenam,» savu motivāciju pirmo apmeklēt Latviju skaidro ASV prezidents.

Savukārt Melānija Trampa viesošanās laikā plāno viesoties parfimērijas un kosmētikas rūpnīcā «Dzintars», jo vēlas iegādāties līdzekļus, kas «maksimāli ilgi palīdzētu saglabāt jaunību un skaistumu». «Latviešu sieviešu skaistums ir izdaudzināts arī pie mums - okeāna otrajā pusē. Tur kaut kam ir jābūt,» atklāj M. Trampa.

Igaunijā Trampu pāris vēlas paviesoties Tartu zinātnes centrā AHHAA, savukārt Lietuvā - nogaršot cepelīnus un apskatīt Traķu ezerpili.

Par oficiālām vizītēm ar visu valstu amatpersonām paziņojumā nekas nav minēts.

* Šī ir 1.aprīļa - Joku dienas - ziņa. Tā ir izdomāta, un tās saturs nav nevienam saistošs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu