Kučinskis: Cenšamies dialogu ar parlamentu sākt laicīgi, lai gada beigās nenotiktu saķeršanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pieņemot iepriekšējā gada budžetu, bija redzams, ka būtu ļoti svarīgi valdībai ar parlamentu dialogu sākt ļoti laicīgi, lai gada beigās nenotiktu nekādas saķeršanās. Tāpēc, veidojot jauno nodokļu politiku, iesaistām arī atbildīgo Saeimas komisiju vadītājus, šorīt intervijā Latvijas Radio norādīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Vaicāts, par ko šodien Saeimā uzstājoties ar ziņojumu par valdības paveikto un iecerētajiem darbiem, sagaida kritiku, premjers norādīja, ka parasti lielākā kritika izskan par to, ka «vajadzētu visu uzreiz un ātrāk». «Bet jebkurā gadījumā, tāpēc vēlējos ārkārtas sēdi, lai varētu debatēt. Dažreiz ir arī diezgan vērtīgi dzirdēt konstruktīvu kritiku,» teica Kučinskis.

Premjers uzsvēra, ka valdība konsekventi īsteno deklarāciju un rīcības plānu, ko neviens nevarot noliegt. «Es nevaru noliegt, ka visi ministri seko līdzi tam, kas ir ierakstīts viņu uzdevumā. Visi ir sapratuši, ka ir tikai viens kritērijs - konsekventi darīt to, ko esam apņēmušies,» viņš teica.

Kučinskis arī piebilda, ka šogad politiski sarežģītākais uzdevums būs nodokļu reforma.

Kā vēstīts, Saeima šodien pulcēsies uz ārkārtas sēdi, lai uzklausītu Ministru prezidenta ziņojumu par valdības paveikto un iecerētajiem darbiem.

Kučinskis iepriekš, apritot valdības darbības gadam, informēja, ka no valdības rīcības plānā ietvertajiem 95 uzdevumiem, kas bija jāpaveic pērn, izpildīti 74, turpretim 21 uzdevuma izpildes termiņi kavējas. Kopumā valdības rīcības plānā ir ietverti 284 uzdevumi, ko valdība apņēmusies izpildīt līdz 2018.gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu