Politologs: Strīķe «Jauno konservatīvo partiju» «var izvilkt no nekurienes»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Bijušās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieces Jutas Strīķes spēkos ir «no nekurienes izvilkt» «Jauno konservatīvo partiju» (JPK), ir pārliecināts politologs, sabiedrisko attiecību aģentūras «Mediju tilts» līdzīpašnieks Filips Rajevskis. Sarunā Rajevskis norādīja, ka patlaban partijas uzdevums ir iekļūt politisko spēku reitingos, jo pašlaik «partijai praktiski nav reitinga».

Rajevska ieskatā, partijas biedru vēlme tajā iesaistīt Strīķi nav nekas pārsteidzošs, jo, viņaprāt, tieši bijusī KNAB darbiniece varētu nodrošināt partijas atpazīstamību. «Viņai ir kapacitāte izvilkt partiju no nekurienes. Partijas galvenais pirmais uzdevums būs izkāpt no bedres,» sacīja politologs. Tāpat viņš neizslēdza, ka laika gaitā JKP, ņemot vērā Strīķes iesaisti, varētu nokrustīt par «Strīķes partiju».

Rajevskis gan neparedz JKP vieglu iekļūšanu reitingu radaros - viņš skaidroja, ka pašvaldību vēlēšanās aktualizētā problemātika ir praktiska un piezemēta, savukārt JKP izvirzītais mērķis cīnīties ar korupciju arī nav jaunums. Eksperts norādīja, ka būtiskas būs JKP kandidātu zināšanas un kompetences jautājumos, kas skar pašvaldības dzīvi, kā arī iedzīvotājus pēc vēlēšanām, līdz ar to ļoti būtiski būs vērtēt partijas solījumus un vēlēšanu programmu.

Vērtējot JKP solījumu apkarot korupciju Rīgā, Rajevskis pauda, ka šāds solījums ir «drusku jokains», jo tas bijušajiem KNAB darbiniekiem, kas patlaban iesaistījušies partijā, nav izdevies, strādājot attiecīgajā iestādē. «Kad bija iespējas, tad nevarēja pieķert korupcijā, bet tagad mēģinās pieķert ar deputātu mandātiem - tas lielā mērā rada jocīgu sajūtu,» vērtēja Rajevskis.

Runājot par JKP potenciālu konkurēt ar pašlaik pie varas Rīgas domē esošo partiju «Saskaņa», Rajevskis norādīja, ka katra partija, kas pašvaldības vēlēšanās spēs pārvarēt 5% latiņu, negatīvi ietekmēs «Saskaņas» iespējas pārsniegt 50% barjeru.

Kā ziņots, JKP mēra amata kandidāti pašvaldību vēlēšanās Rīgā būs politiskā spēka vadītājs Jānis Bordāns, kā arī bijušie KNAB darbinieki Strīķe un Juris Jurašs.

Solīts, ka partijas programmā būs vairāki jautājumu bloki. Tā būšot caurredzamības ieviešana Rīgas domes pārvaldībā, likvidējot koruptīvo sistēmu, partija arī iecerējusi padarīt pilsētas vidi sasitošu iedzīvotājiem, viesiem un investoriem. Būtisks jautājums ir arī Rīgas īpašumu apsaimniekošanu.

JKP plāno startēt arī citās pašvaldībās, piemēram, Ķekavā, Talsos, Saldū, Jūrmalā un Liepājā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu