VNĪ lauž līgumu ar «PMK un BBA» par būvdarbu veikšanu Rakstniecības un mūzikas muzejā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pilnsabiedrība «PMK un BBA» nav veikusi darbus līgumā noteiktā termiņā, nodarot būtiskus zaudējumus Latvijas valstij, tāpēc VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) izbeigusi līgumu ar būvuzņēmēju par būvdarbu veikšanu objektā «Rakstniecības un mūzikas muzejs» Rīgā, Pils laukumā 2.

VNĪ informēja, ka 2016.gada 28.aprīlī VNĪ noslēdza līgumu ar pilnsabiedrību «PMK un BBA» par Rakstniecības un mūzikas muzeja rekonstrukciju, paredzot būvdarbu izpildes termiņu līdz 2017.gada 26.janvārim.

Muzeja rekonstrukcijai piesaistīts Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finansējums, kura izmantošanu pilnā apmērā būvuzņēmējs ar savu neefektīvo būvdarbu plānošanu un to izpildes kavēšanu, ir apdraudējis, norādīja VNĪ.

Būvuzņēmēja radītos zaudējumus valstij likumā noteiktā kārtībā VNĪ pieprasīs būvuzņēmējam atlīdzināt. VNĪ pārstāvis Arnis Blodons sacīja, ka valstij nodarīto zaudējumu apjoms vēl tiks aprēķināts. Tāpat arī tiks izvērtēts, cik daudz no plānotā «PMK un BBA» ir paveikusi.

Lai pabeigtu būvdarbus, VNĪ atbilstoši Publisko iepirkumu likumam organizēs jaunu iepirkuma procedūru.

Projekts «Rakstniecības un mūzikas muzeja rekonstrukcija» tiek finansēts programmas «Kultūras un dabas mantojuma saglabāšana un atjaunināšana» ietvaros.

Jau ziņots, ka «PMK un BBA» pērn uzvarēja VNĪ rīkotajā sarunu procedūrā, piedāvājot veikt muzeja pārbūves darbus par 3 369 718 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Pilnsabiedrībā «PMK un BBA» ir apvienojušās SIA «Jēkabpils PMK» un SIA «Baltic Builders Alliance».

Pirms tam izsludinātais iepirkums par Rakstniecības un mūzikas muzeja rekonstrukciju tika pabeigts bez rezultāta, bet viens no iepirkuma dalībniekiem - pilnsabiedrība «PMK un BBA» - iepirkuma rezultātus vairākkārt apstrīdējis. 2015.gada septembrī iepirkumā par Rakstniecības un mūzikas muzeja rekonstrukciju uzvarēja AS «LNK Industries», kas būvdarbus solīja veikt par 3 283 706 eiro, neieskaitot PVN.

Būvdarbi tika īstenoti EEZ finanšu instrumenta programmas «Kultūras un dabas mantojuma saglabāšana un atjaunināšana» iepriekš noteiktā projekta «Rakstniecības un mūzikas muzeja rekonstrukcija» ietvaros. Kopējās projekta izmaksas, kas tiek segtas no EEZ programmas «Kultūras un dabas mantojuma saglabāšana un atjaunināšana», ir 4 947 685 eiro, neieskaitot PVN.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu