«Rīgas mikroautobusu satiksme» pērn pārvadājusi 10,8 miljonus pasažieru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pilnsabiedrība «Rīgas mikroautobusu satiksme» (RMS) pagājušajā gadā pārvadājusi 10,8 miljonus pasažieru, kas ir par apmēram 4% vairāk nekā 2015.gadā, pavēstīja uzņēmumā.

Pērn, tāpat kā iepriekšējos gados, vispopulārākais bija 200.maršruts «Stacijas laukums-Vecdaugava», kurā pārvadāti 1,4 miljoni pasažieru. Seko 270.maršruts «Imanta-Pļavnieki», kurā pārvadāti 1,2 miljoni pasažieru, un 216.maršruts «Centrs-Ķengarags», kurā pārvadāts nedaudz vairāk kā miljons pasažieru. Visos trijos populārākajos maršrutos pērn pārvadāto pasažieru skaits ir nedaudz palielinājies salīdzinājumā ar 2015.gadu.

Populārākais biļešu veids, braucot ar minibusiem, 2016.gadā bija 20 braucienu biļetes. Otrajā vietā ierindojās 10 braucienu biļetes, bet trešajā - divu braucienu biļetes.

RMS norāda, ka no šā gada 1.janvāra minibusu pasažieriem ir palielinājies pieejamais biļešu klāsts. Šogad «Rīdzinieka kartes» īpašnieki par braucienu sabiedriskā transporta mikroautobusos var norēķināties arī ar stundas biļetēm. Iepriekš tas bija iespējams tikai autobusos, trolejbusos un tramvajos.

No pērn rīkotajām svētku dienu akcijām populārākā bija Valentīndienas akcija, kurā iesaistījās 1885 dalībnieki. Pirmajā septembrī iespēju braukt bez maksas izmantoja 243 pirmklasnieki un viņu vecāki, savukārt Tēvu dienas akcijā iesaistījās 81 interesents.

Kopējais nobraukums līdzīgi kā 2015.gadā bija nedaudz vairāk kā 14 miljoni kilometru. Lielākais nobraukums bija populārākajos pasažieru maršrutos: 200.maršrutā - 1,4 miljoni kilometru, 270.maršrutā - 1,3 miljoni kilometru, bet 216.maršrutā - 1,1 miljons kilometru.

RMS kopējais mikroautobusu maršrutu garums Rīgā ir 452 kilometri. Garākais ir 224.minibusu maršruts «Stacijas laukums – Mangaļsala», kas ir 25,2 kilometrus garš, savukārt īsākais ir 280.maršruts «Autoosta-Purvciems», kas ir 7,9 kilometrus garš.

2015.gadā RMS pārvadāja 10,4 miljonus pasažieru.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu