Krauklis: Pašvaldībā deputātiem nevajadzētu dalīties pozīcijā un opozīcijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pašvaldībā, īpaši ne pārāk lielā novadā, deputātiem nevajadzētu dalīties pozīcijā un opozīcijā, intervijā pauda Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis («Vidzemes partija»).

No 15 Valkas novada domes deputātu vietām deviņas ieguvusi «Vidzemes partija». Kā stāsta Krauklis, tiekot ievēlēts par novada domes priekšsēdētāju, viņš uzrunājis pārējo sarakstu deputātus un rosinājis visiem strādāt kopā. Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un «Vienotības» kopējā saraksta pārstāvim ir atbrīvotā mēra vietnieka amats. Līdzīga saruna mēram bijusi ar «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK saraksta deputātiem, bet viņi izvēlējušies citu opozīcijas ceļu. Tagad viņiem ir pievienojies arī viens deputāts, kurš ir izstājies no «Vienotības».

«Viņi sauc sevi par Deputātu frakciju, nekonkretizējot nosaukumu. Tā ir Saeimas stila opozīcija, opozīcija opozīcijas dēļ. Opozicionāri raksta sūdzības Valsts kontrolei, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam. Domes sēdēs bieži vien tiek izspēlētas intermēdijas, kas ir iepriekš iestudētas. Tas, protams, traucē. Pašvaldībā visiem deputātiem vajadzētu strādāt kopā, diskutēt, nevis taisīt politisku cirku,» uzsver Krauklis.

Lūgts komentēt, kā domes sastāvs varētu mainīties pēc jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, Krauklis pauda, ka spēku samēram nākamajā domes sastāvā vajadzētu būt apmēram līdzīgam.

«Vidzemes partija», kuras priekšsēdētājs ir Krauklis, cer sekmīgi startēt ne tikai nākamajās pašvaldību vēlēšanās, bet kopā ar «Reģionu aliansi» - arī nākamajās Saeimas vēlēšanās. «Mums nākamajās parlamenta vēlēšanās kopīgiem spēkiem jāpanāk labāks rezultāts, lai mēs varētu ietekmēt visā valstī notiekošo,» norāda Krauklis.

Valkas mērs ir pārliecināts, ka Mārtiņa Bondara kā Latvijas Reģionu apvienības līdera potenciāls ir ar augošu tendenci. «Es domāju, ka nākamajās Saeimas vēlēšanās Latvijas Reģionu apvienība spēs pieteikt spēcīgāku deputātu kandidātu sarakstu un iegūt labāku rezultātu. Reģionālā politika patlaban ir vāja, reģioni nejūt, ka valsts par viņu attīstību domā,» uzsver Krauklis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu