Politologs: Nākamgad varētu notikt izmaiņas valdības personāliju sastāvā un politisko partiju spektrā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Nākamgad varētu notikt izmaiņas valdības personāliju sastāvā, kā arī politisko partiju spektrā, prognozē politologs, sabiedrisko attiecību aģentūras «Mediju tilts» līdzīpašnieks Filips Rajevskis.

Eksperts pauda viedokli, ka pašreizējais partiju spektrs būs vērojams līdz pašvaldību vēlēšanām, un tās ietekmēs politisko spēku izkārtojumu nākotnē. Proti, viņš pieļauj, ka varētu parādīties jaunie spēlētāji, kas vēlētos ieņemt to nišu, kas «izbrīvējusies», «Vienotības» reitingam samazinoties līdz 5-6%. Savukārt «Vienotība» varētu «veģitēt un nav teikts, ka partija mirst», piebilda politologs.

Viņš arī pieļauj, ka nākamajā gadā varētu mainīties valdības struktūra vai seja no personāliju viedokļa - varētu mainīties kādi ministri. Vienlaikus Rajevskis netic, ka koalīcijas sastāvs varētu mainīties.

Starp nākamā gada būtiskākiem notikumiem politikā politologs min pašvaldību vēlēšanās, politiķu solīto nodokļu reformu, kā arī reformas izglītībā un veselības aprūpē. Attiecībā uz izglītības jomu Rajevskis piebilda, ka nākamgad jābūt reformas sekām, kas varētu ietekmēt arī izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska (V) pozīcijas, kā arī «Vienotību» kopumā.

Runājot par pašvaldību vēlēšanām, Rajevskis prognozēja, ka Zaļo un zemnieku savienība Latvijā kopumā varētu stiprināt savas pozīcijas, savukārt galvaspilsētā cīņa vēl neesot galā un pagaidām ir pāragri teikt, ka viss jau ir izlemts.

Savukārt nodokļu reformas pieteikumu, kas solīta uz aprīli, eksperts sagaida tomēr pēc pašvaldību vēlēšanām. Rajevskis vienlaikus arī pauž viedokli, ka šī koalīcija nav gatava fundamentālai nodokļu reformai, ko ietekmēs arī Saeimas vēlēšanu tuvums 2018.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu