Taxify apņemas ievērot RD noteikumus un Jaungada naktī cenas nepacels

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs panācis vienošanos ar uzņēmuma «Taxify» dibinātāju Martinu Villigu par to, ka šajā Jaungada naktī uzņēmums nepaaugstinās tarifu 4-7 reizes, kā tas bija iecerējis iepriekš. Tas būtu pretrunā ar spēkā esošajiem noteikumiem, atzīst «Taxify» pārstāvis, TVNET informēja Rīgas domē.

Ušakovs izsaka pateicību «Taxify» par reakcijas ātrumu un cieņu pret spēkā esošajiem noteikumiem.

«No savas puses varu piebilst, ka personīgi piekrītu «Taxify» piedāvājuma loģikai. Ir uzņēmēji, kas uzskata, ka, piemēram, Jaungada naktī ir vērts vienreizēji pacelt tarifus, lai nodrošinātu atbilstošu pieprasījumu un ļautu vadītājiem gūt papildu peļņu. Tādām tiesībām viņiem ir jābūt. Un tāpēc Rīgas dome ir gatava meklēt juridiskus risinājumus un mainīt esošos noteikumus,» norāda Rīgas mērs.

«Taču, kamēr noteikumi nav grozīti, tie ir jāievēro visiem,» viņš piebilst.

Iepriekš vēstīts, ka Vecgada vakarā un Jaungada naktī «Taxify» mobilajā platformā plānots palielināt tarifus četras līdz septiņas reizes, pārsniedzot Rīgas domes saistošajos noteikumos noteiktos maksimālos tarifus. Policija bija apņēmusies veikt pastiprinātu kontroli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu