Pārdesmit metru no Dobeles centra jādzīvo bez dzeramā ūdens

TVNET/TV3.lv, Bez Tabu
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Līdzko āra termometra stabiņš noslīd zem 0 grādu atzīmes, dobelnieki jau zina – viņiem dzeramais ūdens nebūs pieejams.

Pie raidījuma «Bez Tabu» vērsušies iedzīvotāji, kuri dzīvo 12 dzīvokļu namā pārdesmit metrus no Dobeles novada domes. Pašvaldībai piederošajā īpašumā nav ierīkots ūdensvads, līdz ar to iedzīvotāji katru rītu mostas ar cerību, ka pagalmā esošais ūdens krāns nav aizsalis.

Oskars, vēlas, lai dzeramais ūdens būtu pieejams: - Ja būs mīnusi, tad mums nebūs dzeramā ūdens. Nupat piecas dienas nodzīvojām bez ūdens, nebija paziņota informācija, kur var doties pēc ūdens. Līdzko tiek ziņots par salu, mēs nekavējoties piepildām spaiņus ar ūdeni.

Iedzīvotāji norāda, ka pagalmā esošais ūdens krāns aizsalis arī pērn. Šogad pēc vairākām sūdzībām «Dobeles namsaimnieks» ūdens ņemšanas vietu nosiltinājis, taču tas nesniedz vajadzīgo rezultātu – ūdens turpina sasalt.

Juris Kravalis, «Dobeles namsaimnieka» tehniskās daļas vadītājs: - Mūsu saimniecībā palikuši tikai divi tādi vecmodīgi ūdens ieguves punkti. Gardenē problēmu nav bijis pēdējā laikā. Varbūt iedzīvotāji tur vairāk pieskata krānu. Par Dobelē esošo krānu esam saņēmuši divus trīs izsaukumus. Varbūt kāds atstāja vaļā durtiņas, kā rezultātā ūdens krāns aizsala.

Kravalis norāda, ka iedzīvotājiem pie ūdens krāna piedāvās ierīkot elektrisko apsildi. Ikmēneša izdevumi tiktu sadalīti uz visiem mājas iedzīvotājiem. Ēkas iemītnieki iedzīvojušies parādos, tādēļ ēkā, visticamāk, netiks ierīkota ūdensapgāde.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu