Rīgā skolu fasāžu apgleznošanai vēlas piesaistīt māksliniekus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KRISTJAN TEEDEMA /

Rīgas domes Īpašuma departaments 13.decembrī izsludinās projektu konkursu, lai izvēlētos māksliniekus, kuri uz pilsētas skolu izglītības iestāžu fasādēm radīs monumentālus mākslas darbus.

Īpašuma departaments rīko konkursu, lai, izmantojot radošu sacensību un nodrošinot vispusīgu piedāvājumu salīdzinājumu, iegūtu iespējami labākos mākslinieku, dizaineru, arhitektu priekšlikumus Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu ēkām, kas būvētas pēc 20.gadsimta sešdesmito, septiņdesmito gadu tipveida projektiem.

Ar mākslinieku piesaisti šo skolu vienveidīgajai arhitektūrai iecerēts piešķirt pievienoto vērtību - mākslinieciski augstvērtīgo dekoratīvo apdari.

Konkursa rezultātu apkopošanai un lēmumu pieņemšanai ir izveidota komisija, kas 13.decembrī plkst.14 sanāks uz pirmo sēdi. Komisijas sastāvā būs Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) rektors Aleksejs Naumovs, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) direktore Māra Lāce, arhitekts Andris Kronbergs, Latvijas dizaineru savienības valdes locekle Anita Grase, LMA Vides mākslas katedras vadītājs Kristians Brekte, arhitekts Austris Mailītis, tēlnieks Gļebs Panteļējevs. Komisiju vadīs Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR).

Kopš 2014.gada uz Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu ēkām ir radīti 32 monumentālās glezniecības paraugi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu