«A Aptiekas» pabeidz trīs iepriekš iegādāto uzņēmumu pievienošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Aptieku tīkla «Apotheka» pārvaldošais uzņēmums SIA «A Aptiekas» reorganizācijas ceļā pabeidza trīs iepriekš iegādāto uzņēmumu pievienošanu, liecina «Firmas.lv» informācija.

Uzņēmums 1.decembrī pievienoja SIA «Īves aptieka», SIA «Īves aptieka plus» un SIA «Ikedo».

Iepriekš uzņēmumu iegades darījumu summas netika atklātas. Līdz ar šo uzņēmumu iegādi «A Aptieku» pārvaldītais aptieku tīkls ieguva trīs aptiekas, paplašinot savu tīklu līdz 99 aptiekām.

Šīs konkrētās trīs aptiekas atrodas Vidzemes reģionā, no kurām divas atrodas Lielvārdē un viena Ķeguma novada Rembatē. Aptiekās tiek nodrošinātas septiņas darbavietas - farmaceitiem, farmaceita palīgiem un asistentiem, kā arī konsultantiem, informēja uzņēmumā.

Lēmums par šo uzņēmumu pievienošanu pieņemts šī gada 21.augustā.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Īves aptieka» pērn apgrozīja 488 068 eiro un nopelnīja 15 127 eiro. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā pamatkapitāls ir 2840 eiro. Līdz šī gada 18.aprīlim «Īves aptieka» piederēja Gintai Ernstei.

«Īves aptieka plus» pērn apgrozīja 231 124 eiro un nopelnīja 12 495 eiro. Uzņēmums dibināts 2003.gadā, tā pamatkapitāls ir 2844 eiro. Līdz šī gada 18.aprīlim «Īves aptieka plus» piederēja Inesei Krūmiņai.

«Ikedo» pērn apgrozīja 350 166 eiro, bet cieta zaudējumus 8130 eiro apmērā. Uzņēmums dibināts 2002.gadā, tā pamatkapitāls ir 92 800 eiro. Līdz šī gada 27.janvārim «Ikedo» piederēja «Mēness aptieku» tīkla pārvaldītajai AS «Sentor Farm aptiekas», kas par šī uzņēmuma īpašnieci kļuva 2015.gada 24.aprīlī. Līdz tam uzņēmums piederēja Jeļenai Šatskai.

«Apotheka» ietilpst vienā no lielākajām Baltijas valstu farmācijas uzņēmumu grupām «Magnum», kuras uzņēmumi darbojas Baltijas valstīs un Somijā.

Kā ziņots, aptieku tīkla «Apotheka» pārvaldītāja SIA «A Aptiekas» pērn apgrozīja 34,08 miljonus eiro, kas ir par 14% vairāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 30 miljonus eiro. Uzņēmums pērn nopelnīja 110 479, kas ir par 84% mazāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmums nopelnīja 708 766 eiro.

Uzņēmums «A Aptiekas» dibināts 2005.gada 25.janvārī, tā pamatkapitāls ir 284 704 eiro. Uzņēmums «A Aptiekas» pieder SIA «Magnum Medical», kas savukārt pieder Igaunijas kompānijai «Magnum».

Kā ziņots, zāļu vairumtirdzniecības koncerns «Magnum Medical» augustā pagarinājis līgumu ar «Nordea», saņemot finansējuma palielinājumu 1,1 miljonu eiro apmērā. Plānots, ka kopējais «Nordea» bankas izsniegtais aizdevuma apjoms, kas uzņēmumu grupai piešķirts attīstības veicināšanai, sasniegs 22 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja banka.

Finansējums paredzēts gan jaunu aptieku iegādei, gan esošā «Apotheka» tirdzniecības tīkla modernizācijai. «Bankas atbalsts mums ir nepieciešams, lai paplašinātu noieta tirgu un veicinātu atpazīstamību Baltijas mērogā,» skaidroja «Magnum Medical» rīkotājdirektors Sandis Jansons.

«Magnum Medical» ir viens no vadošajiem zāļu vairumtirdzniecības uzņēmumiem Baltijas reģionā un ir trešā lielākā zāļu lieltirgotava Latvijā. «Magnum Medical» pārvalda vienu no lielākajiem aptieku tīkliem Latvijā «Apotheka». Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir medikamentu imports un piegāde medicīnas iestādēm, aptiekām, slimnīcām un citām veselības aprūpes iestādēm Latvijā un Baltijas reģionā.

Pagājušajā gadā «Magnum Medical» koncerns strādāja ar apgrozījumu 75,207 miljonu eiro apmērā, kas ir par 9,5% vairāk nekā 2014.gadā, bet koncerna peļņa pērn samazinājās par 24,6% un bija 2,017 miljoni eiro, liecina datubāzes «Firmas.lv» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu