Pasaules gals nav tālu - Rolls-Royce dodas bezceļos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rolls-Royce

Iedomājoties Rolls-Royce automobili, pirmais, kas iztēlē iegūst aprises, noteikti ir limuzīns - grezns, bezgala ērts un tikai dažiem tūkstošiem šīs planētas iedzīvotāju sasniedzams auto, kam pie stūres sēž algots šoferis.

Laiks iet, ieradumos notiek korekcijas, un Rolls-Royce jau sen vairs nav tikai limuzīni. Šobrīd kompānijas piedāvājumā ir arī milzu kabrioleti un pat kupeja Wraith, ko nosacīti var dēvēt par ielas sporta Rolls-Royce. Ja kādam tas jau šķiet pār mēru, tad kompānija nupat nākusi klajā ar kārtējiem jaunumiem, kas saistīti ar Čārlza Rolsa un Henrija Roisa dibinātās kompānijas pirmo apvidus auto.

Pirms pāris gadiem, kad TVNET pirmo reizi tikās ar vienu no Rolls-Royce runasvīriem, Franku Tīmanu, atbilde uz jautājumu, vai būs apvidus auto, bija noraidoša. 2015.gada februārī Rolls-Royce ar atklātu vēstuli izdevumā The Financial Times oficiāli apstiprināja, ka apvidus auto būs, un nosolījās daļu turētājus regulāri informēt par progresu šā modeļa izstrādē.

Neilgi pēc tam publiskajā telpā nonāca attēli, kuros redzams pirmais topošā apvidnieka prototips, faktiski jau zināmais flagmanis Phantom, bet ar krietni vien augstāku klīrensu.

Šonedēļ Rolls-Royce spēra nākamo soli un, atsaucoties uz publikāciju 2015.gada 18.februāra Financial Times izdevumā, iepazīstināja ar virzību apvidus modeļa izstrādes procesā; īsāk sakot, tika parādīts jaunākais prototips, kurš jau izskatās pēc jauna modeļa un ar apvidus auto raksturīgu virsbūves formu.

Nekādu detaļu par topošo modeli, kuram dots vārds Cullinan, pagaidām nav. Rolls-Royce vien stāsta, ka automobiļa pamatā ir jauna alumīnija arhitektūra, bet spēju bez pūlēm braukt visur nodrošinās jauna pilnpiedziņas sistēma. Tas pagaidām arī viss.

Par to, kad arābu šeihi varēs nopirkt rolsroisu, ar ko braukt kāpās, precīzu ziņu nav. Zināms vien tas, ka pēc Ziemassvētkiem Rolls-Royce inženieri dosies aiz Polārā loka, lai veiktu Cullinan izmēģinājumus stindzinošos apstākļos, bet 2017.gadā - uz Vidējiem Austrumiem, lai pārliecinātos, ka modelis strādās arī neciešamā karstumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu