FOTO: Svinīgi pavada karavīrus, kuri dosies uz Afganistānu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Aizsardzības nozares vadība trešdien svinīgā ceremonijā pavadīja 22 karavīrus, kuri jau tuvākajā laikā dosies veikt dienesta pienākumus NATO apmācības operācijā «Resolute Support» Afganistānā un Eiropas Savienības pretpirātisma operācijā «Atalanta», portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā.

Jau tradicionāli svinīgajā pavadīšanas ceremonijā karavīri no aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa un Nacionālo bruņoto spēku komandiera Raimonda Graubes saņēma ceļamaizi - Latvijas karogu un rudzu maizes klaipu.

Ceļamaizi karavīriem sagādājusi ar organizācijas «Daugavas Vanagi» pārstāvniecība Latvijā. «Daugavas vanagi» pārstāve Solvita Sekste karavīriem pasniegs organizācijas sarūpētu sveicienu. Jau vairākus gadus «Daugavas Vanagi» starptautiskajās operācijās dienošajiem Latvijas karavīriem nosūta Ziemassvētku paciņas.

NATO apmācības operācija «Resolute Support», kurā piedalās arī Latvija, darbību sāka 2015.gada 1.janvārī. Jau 2013.gada vidū NATO vadītie Starptautiskie drošības atbalsta spēki (ISAF) atbildību par drošību visā valstī nodeva Afganistānas nacionālajiem drošības spēkiem. Latvijas karavīri «Resolute Support» operācijas ietvaros izvietoti Marmalas bāzē Mazarišarīfā, Kabulā un Bagramā, kur ieņem padomdevēju un dažāda līmeņa štābu virsnieku un instruktoru amatus, apmācot un sniedzot atbalstu Afganistānas armijai.

Pretpirātisma operācija «Atalanta» ir Eiropas Savienības Jūras spēku militārā operācija, kas palīdz novērst un ierobežot pirātismu un bruņotās laupīšanas pie Somālijas krastiem. Šī ir pirmā jūras operācija, kas tiek veikta Eiropas Savienības Kopējās drošības un aizsardzības politikas ietvaros.

Šobrīd Latvija dažādos apmēros piedalās arī pretterorisma operācijā «Inherent Resolve» Irākā, Eiropas Savienības Apmācības misijā Mali, ANO vadītajā stabilizācijas operācijā Mali «MINUSMA» un ES Jūras spēku Vidusjūras reģionā «Eunavfor Med» militārajā operācijā «Sophia», kas vērsta pret cilvēku kontrabandas un tirdzniecības tīklu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu