Vairāk detaļu par jauno Opel Insignia Grand Sport

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Opel

Opel inženieri ir krietni pastrādājuši, lai Insignia Grand Sports patiesi būtu uzskatāms par zīmola flagmani. Jaunpienācējs ir atbrīvojies no 175 kg, kas acīmredzami uzlabo gan vadāmību, gan veiktspēju. Auto ir par 29 mm zemāks un 11 mm platāks par savu priekšgājēju, ir būtiski samazinātas virsbūves pārkares un riteņu bāze ir pagarināta par 92 mm – tas nodrošina papildu virzienstabilitāti lielākā ātrumā. Pilnveidotā FlexRide šasija pielāgo amortizatorus, stūres iekārtu un piedziņu automātiski vai arī izvēloties Standart, Sport vai Tour režīmu. Vislabākais veids, kā to izmēģināt, ir testa braucienā leģendārajā Nirburgringas–Nordšlaifes trasē. Tā ir izaicinājumu pilna, pateicoties tās mainīgajiem segumiem, taisnēm un līkumu kombinācijām.

Insignia inženieru komanda ar tās vadītāju Andreasu Cipseru (Andreas Zipser) priekšgalā ar maskētu prototipu devās testa braucienos uz Nirburgringas trasi, lai nepilnu 21 km garajā trasē meklētu pēdējos iespējamos uzlabojumus.

«Jau no iekāpšanas brīža jūs sajūtat, ka Insignia ir radīta no baltas lapas. Vadītāja iesaistīšana braukšanas procesos ir nepārspējama, un tā nodrošina labāku auto sajušanu. Insignia ir kļuvusi vēl elastīgāka, pat ar to pašu dzinēju,» saka Cipsers, kurš jau ar nepacietību gaida nākamos ātros apļus.

Galvenais inženieris ar Insignia Grand Sport dodas no servisa boksiem uz Nordšleifi. Drīz vien viņš jau pārbauda piecdurvju hečbeka iespēju maksimumu, ienirst Brünnchen līkumu sērijā un meistarīgi tiek galā ar Pflanzgarten – motorsporta fanu aprindās slavenu posmu. Opel jaunais flagmanis traucas ātri. Cipsers izbauda jauno, precīzo, ātrumam pielāgojamo stūres iekārtu un uz vadītāju vērsto priekšējo paneli. Vadītāja sēdpozīcija, salīdzinot ar iepriekšējo modeli, ir par 3 cm zemāka un sniedz sajūtu, ka vadītājs ir daļa no automašīnas, – viduskonsole nodrošina papildu atbalstu, instrumentu panelis ir tieši pret vadītāju un visi vadības slēdži ir viegli sasniedzami. Tas viss rezultējas sēdpozīcijā, kas līdzīga tai, ko piedāvā sacīkšu auto, un ir piemērota dinamiskai braukšanai kā ikdienā, tā arī Nirburgringā.

Īpaši dinamiskai braukšanai vadītājam būtu ieteicams izvēlēties FlexRide šasijas Sport režīmu – amortizatori kļūst stingrāki, stūres un gāzes pedāļa atsaucība ir tiešāka. Piedevām ESP pretizslīdēšanas sistēma pieslēdzas vēlāk, tādā veidā sniedzot vadītājam lielāku rīcības brīvību. Kombinācijā ar automātisko pārnesumkārbu Sport režīmā pārnesumi tiek pārslēgti vēlāk, tas ir pie augstākiem apgriezieniem.

Atpakaļceļā no Nirburgringas vadītājs atkarībā no ceļa rakstura un savām vēlmēm var izvēlēties starp trim režīmiem:

  • Standart – automātiskā sistēma izvēlas piemērotākos uzstādījumus, pamatojoties uz automobiļa sensoru iegūto informāciju;
  • Tour – komfortabls šasijas regulējums, degvielas patēriņam labvēlīgi piedziņas uzstādījumi – piemērotākais režīms relaksējošiem garas distances braucieniem;
  • Sport – bremzēšanas sagāzums (brake dive) ir samazināts, šasija mazāk sasveras līkumos un stūres iekārta nodrošina lielāku atgriezenisko saiti, ņemot vērā ceļa apstākļus.

FlexRide elektrohidrauliskā šasija pieregulē amortizatorus atbilstoši ceļam un braukšanas situācijai 500 reizes sekundē jeb 30 000 reižu minūtē. Ar Sport režīma pogu vadītājs var saglabāt personalizētos uzstādījumus stūres iekārtai, gāzes pedāļa atsaucībai un amortizācijai.

«Jaunā centrālā Drive Mode Control sistēma ir adaptīvās šasijas sirds un dvēsele. Tā nepārtraukti analizē sensoru sniegto informāciju un uzstādījumus un atpazīst individuālo braukšanas stilu. Individuālās sistēmas tiek pielāgotas labākai saķerei un pozīcijai,» skaidro Cipsers.

Ja, piemēram, braucot ar Opel Insignia Grand Sport Standart režīmā, vadītājs izdomā izbraukt ceļa līkumus nedaudz sparīgāk, sistēma, balstoties uz paātrinājuma un bremzēšanas rādītājiem, atpazīst dinamiskāku braukšanas stilu un momentā pārslēdz šasijas un piedziņas komponentus uz sportisko režīmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu