Dzelzceļa katastrofā Irānā 44 bojāgājušie

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Irānā piektdien, pasažieru vilcienam ietriecoties starppilsētu ekspresī, kas tehnisku problēmu dēļ bija apstājies, dzīvību zaudējuši vismaz 44 cilvēki, paziņoja Semnānas provinces gubernators Mohammads Reza Habazs.

(Papildināta ziņa.)

Katastrofa notika Semnānas provincē uz dzelzceļa līnijas, kas savieno galvaspilsētu Teherānu ar valsts otro lielāko pilsētu Mešhadu.

Pēc tās slimnīcās tika nogādāti 82 cilvēki, no kuriem 17 bija viegli ievainoti un jau ir izrakstīti. paziņoja Irānas ārkārtas situāciju dienestu vadītājs Hoseins Kulivands.

Ekspreša vilciens, kas kursējis vienā no garākajām Irānas līnijām no Tabrīzas, tehniskas kļūmes dēļ bijis spiests apstāties starp stacijām, sacīja gubernators, pieļaujot, ka problēmas izraisījuši aukstie novembra laika apstākļi.

Vēlāk par katastrofas cēloni tika atzīta cilvēka kļūdīšanās, jo nezināmu iemeslu dēļ otrajam vilcienam bija dots rīkojums braukt un tas ietriecās stāvošajā vilcienā.

Foto: AFP/LETA

Divi ekspreša vagoni aizdegušies, kad tajā ap plkst.7.50 no aizmugures ietriecies otrs vilciens.

Otra vilciena pirmie četri vagoni noskrējuši no sliedēm un apgāzušies. Šis vilciens bija ceļā no Semnānas uz Mešhadu.

Glābšanas darbus sarežģī katastrofas vietas nomaļais novietojums, paziņoja provinces Sarkanā Pusmēness direktors Hasans Šokrollahi.

Teherānas-Mešhadas līnija īslaicīgi tika slēgta, lai varētu izmeklēt katastrofas cēloni.

Šajā pašā līnijā 2014.gada jūnijā kravas vilciena un pasažieru vilciena sadursmē gāja bojā divi cilvēki un tika ievainoti 30.

Foto: AFP/LETA
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu